Praktijkinformatie Fitaal 2017

Per 1 januari 2017 hanteren wij de volgende tarieven:

o Zitting fysiotherapie € 35,00
o Toeslag aan huis behandeling € 15,00
o Screening (DTF) € 10,00
o 1e consult na screening € 52,50
o 1e consult na verwijzing € 52,50
o Zitting manuele therapie € 45,00
o Zitting kinderfysiotherapie

€ 48,00

o Zitting psychosomatische fysiotherapie € 48,00
o Zitting groepstherapie (2-4 pers.) € 28,00
o Zitting groepstherapie (5-10 pers.) € 18,00
o Niet nagekomen afspraak  75% van bovenstaande tarieven
   
Behandeling met shockwave, eenmalig * € 50,00
* Deze kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraar  


Zorgverzekeraars waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt v.w.b. de tarieven en het rechtstreeks declareren zijn:

  • De Friesland Zorgverzekeraar 
  • Zilveren Kruis (o.a.  Avero, FBTO en OZF)
  • Menzis en Anderzorg
  • VGZ (o.a. IZZ, IZA, IAK, Univé en UMC)
  • CZ, Delta Lloyd en OHRA
  • Multizorg (o.a. ONVZ, VvAA, ASR, Salland)
  • DSW

In alle overige gevallen ontvangt u de factuur en wordt u geacht deze zelf te betalen, waarbij uw zorgverzekeraar (een deel van) de factuur aan u zal vergoeden.

Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering bij uw zorgverzekeraar. U wordt geacht zelf de polisvoorwaarden te kennen.

De afspraak voor een behandeling wordt genoteerd op uw afsprakenkaart. Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Voor een niet nagekomen afspraak of een te laat afgezegde afspraak (< 24 uur tevoren) rekenen wij 75% van het betreffende tarief. Dit wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed, dus hiervoor ontvangt u zelf een factuur.

Wij werken conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). In de WGBO staan de rechten en plichten van zorgverlener en patiënt beschreven. Lees hier de volledige tekst

Wij doen er alles aan om uw behandeling en het contact met u zo prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat u een klacht over ons heeft of ontevreden bent over onze dienstverlening en daarom heeft Fitaal een klachtenregeling. Daarnaast is Fitaal aangesloten bij de 'Klachtenregeling en Geschillencommissie' van het het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Een formulier over de klachtenregeling van Fitaal kunt u vragen bij de balie of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Meer informatie

Vanuit de opleiding fysiotherapie in Groningen begeleiden wij stagiaires.
Mocht u bezwaar hebben tegen het behandeld worden door een stagiaire dan kunt u dit kenbaar maken aan uw fysiotherapeut en zal hier rekening mee worden gehouden.

I.v.m. de hygiëne vragen wij u om een handdoek mee te nemen voor de behandeling.

pluspraktijk2015