Schouderpijn is een veel voorkomende klacht en kent veel verschillende oorzaken. Eén van de meest voorkomende schouderklachten is het SubAcromiale Pijn Syndroom (SAPS).

Vooral bij het heffen van de arm is de pijn voelbaar. Later blijft de arm ook in rust pijnlijk. De oorzaak van deze klacht kan verschillend zijn: een overbelasting, veroudering of beschadiging van de pezen (rotator cuff) rondom de schouder. Ook kan instabiliteit of een verstoring van het bewegingspatroon van de schoudergordel/schouderblad een rol spelen

SAPS komt vaak voor bij mensen boven de 40 jaar omdat de kwaliteit van de pezen verandert naarmate men ouder wordt. Maar ook jongere mensen kunnen schouderklachten ontwikkelen, in het bijzonder bovenhandse sporters (werpsport) of mensen die bovenhands werken.

Het wegnemen van de oorzaak van de schouderklacht is vaak zeer effectief en voorkomt onnodig vervolgonderzoek (röntgenfoto’s en MRI-scans). Indien nodig is het mogelijk om bij Fitaal een echo van de schouder te laten maken.

Fitaal heeft veel kennis en ervaring in huis op het gebied van schouderklachten met verschillende behandeltechnieken. Heeft u vragen of wilt u graag een behandeling voor uw schouderklacht?

Bel of mail gerust, wij helpen u graag verder!

pluspraktijk2015