Hardlopen is leuk en gezond, maar het is ook een zware sport voor je knieën.

Bij elke pas die je zet tijdens het hardlopen, vangen de knieën twee à drie keer je lichaamsgewicht op. Wanneer je het hardlopen niet voorzichtig en volgens een verantwoord schema opbouwt, kan dit problemen opleveren in de knieën. Een blessure die vaak voorkomt bij hardlopers die veel kilometers maken of die te hard van stapel zijn gelopen, is de zogenaamde lopersknie.

Een lopersknie voel je aan de buitenzijde van je knie. Tijdens het hardlopen gaat het aan de buitenzijde van je knie geleidelijk meer pijn doen, totdat het zo steekt en brandt dat je wel moet stoppen met hardlopen. De pijnklachten zijn vooral aanwezig tijdens de landing, wanneer je voet de grond aanraakt. Voor en na het sporten of als je rustig wandelt, heb je er meestal minder last van, maar bijvoorbeeld trap (af) lopen kan de volgende dag erg pijnlijk zijn.

Komen deze klachten je bekend voor en wil je advies en/of een afspraak inplannen? Fitaal heeft ervaren (sport)fysiotherapeuten die je graag weer zo snel mogelijk op de been helpen zodat je weer verantwoord kunt (starten met) sporten. Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op voor meer informatie!

pluspraktijk2015