Bel
menu
Balans en Stabiliteitstraining (4-daagse)

Balans en Stabiliteitstraining (4-daagse)

De onderscheidende 4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining leert je direct nieuwe inzichten en technieken om patiënten met MCI (Motor Control Impairment) te testen en te behandelen.

Direct aanmelden

Waar en Wanneer?

Heerenveen; Woensdag 26 april, 17 mei, 31 mei en 14 juni 2023.

 

Behandeldoel = breintraining

 

Het zoeken naar MCI oftewel verkeerd aangeleerde motorpatronen/compensatie of tekort aan juiste patronen. Het maakt veel onbegrepen klachten begrijpelijk (o.a. somatoforme stoornissen). Je leert in deze cursus patiënten te behandelen middels goed doorontwikkelde oefentherapie. Je leert technieken die je aan je patiënten mee kunt geven om aan zichzelf te werken. Hiermee kunnen patiënten zelf verkeerde patronen afleren en leren ze juist meer gebruik te maken van hun zwakke schakels. Vooral bij patiënten met chronische pijn en onbegrepen klachten (SOLK) zijn dit goede handvatten.

Dit geldt ook voor de sporter met persisterende en recidiverende blessures. Hierbij krijgen we ook gelijk een beter beeld van de mentale en maatschappelijke status van de patiënt. Een handige therapeutische toevoeging zonder op de stoel van de psycholoog te gaan zitten. Binnen de balans en stabiliteitstraining wordt het gehele SCEGS-model uitgewerkt; somatisch / cognitief / emotioneel / gedrag / sociaal.

Swissbal

 

Het werken met de Swissbal is een zeer goed hulpmiddel om tot neuro-activatie te komen. We trainen hiermee het brein zonder zware belasting van spieren en gewrichten. Spelenderwijs leert de patiënt te werken met zijn of haar mogelijkheden. Deze Swiss oefenbal zit daarom bij de cursusprijs in.

Van belang

 

  • Aantal punten: Er zijn 43 punten toegekend door de accreditatiecommissie van het Kwaliteitshuis Fysiotherapie.
  • Kosten: € 1.039,50 inclusief BTW, literatuur, Swissbal en lunches
  • Aantal contacturen: 28 + 15 uren zelfstudie. Houdt ook rekening met eigen oefentijd.
  • Aantal deelnemers: 10-18
  • Docent: Chris Groothoff

 

Elders in het land?

 

Hoewel Heerenveen vanuit het gehele land goed te bereiken is, begrijpen we dat er ook behoefte kan bestaan om elders in het land de cursus te volgen. Wanneer daar belangstelling of behoefte voor bestaat, geef dit dan op via de mail zodat wij een inventarisatie kunnen maken.

Of overweeg Incompany?

 

De cursus is erg geschikt om met een groep van minimaal 8 personen bij u op locatie / eigen praktijk te organiseren.
Dan komt de docent naar u toe! Vraag hiervoor per mail naar de gunstige voorwaarden.

Bewezen effectief

 

De balans en stabiliteitstraining is voor een brede patiëntengroep toepasbaar. Van kinderfysiotherapie tot geriatrie, man en vrouw met chronische of acute problematiek. De basisvisie komt overeen. De balans- en stabiliteitsoefeningen die in de cursus worden behandeld, hebben hun waarde bewezen bij het diagnosticeren van zogenoemde sturingsproblemen en het herleren van de juiste bewegingsmogelijkheden in het lichaam. Deze methode onderscheidt zich van de reguliere stabiliteitstraining die in sommige gevallen juist blessures in de hand werkt! Lees meer over stabiliteitstraining volgens het balansconcept van Chris Groothoff.

 

Breng learnings direct in de praktijk

 

In deze cursus leer je nieuwe inzichten en technieken om de Swissbal in te zetten bij behandelingen. De learnings worden direct toegepast in de praktijk, je gaat ook zelf aan de slag met de oefeningen! Iedere cursusdag heeft een nieuw thema:

 • Dag 1: Balanceren, sturen en afstemmen
 • Dag 2: De veerkracht van het lichaam
 • Dag 3: Waarnemen en behandelen; bekkengordel
 • Dag 4: Waarnemen en behandelen; onderste en bovenste extremiteit

Leerdoelen en cursusinformatie balans en stabiliteitstraining