Bel
menu
Ruitergevoel

Ruitergevoel

Laat je ruitergevoel maar zitten...

Neem het niet te letterlijk! Je hoeft niet te stoppen met paardrijden. Maar bij Fitaal willen je helpen om met gevoel op je paard te zitten!

Direct aanmelden

Paardrijden is niet gewoon maar op een paard zitten. Dat weten we allemaal, maar goed in balans zitten en rijden met je gevoel is best lastig. Goed zitten doe je niet zo maar even, dat moet je ruitergevoel doen! Tijdens deze training leer je voelen, het beheersen van je brein en zitten met Ruitergevoel.

Hoeveel gevoel heb jij? 

 

Bij de één is het gevoel meer ontwikkeld dan bij de ander, maar bij iedereen is ruitergevoel aanwezig! In deze cursus ga je dat gevoel ontwikkelen. De cursus is dus voor iedere ruiter geschikt (vanaf 15 jaar).

Hoe goed kun jij zitten?

 

Met Ruitergevoel gaat het niet om hoe je moet zitten, maar hoe je kunt zitten. Er is niet één manier om goed te zitten. Er zijn meerdere goede houdingen. Jij gaat deze verschillende goede houdingen ervaren en voelen!

Stil en rechtop zitten op een paard bestaat niet! Het hele lichaam van je paard is in beweging en daar ga jij met je gevoel in mee. Ieder stap is dus een andere houding om voor het oog rechtop en stil te zitten. Het aanpassend ruitervermogen noemen wij dat. Dat aanpassen gebeurt in je brein zonder dat jij daar over nadenkt. Zonder na te denken ga jij leren voelen wat er gebeurt met je lichaam. Hiermee vullen we jouw brein met verschillende houdingen en bewegingen. En hierdoor kun je steeds beter zitten met je gevoel.

Balanceren van je lichaam 

 

Bij paardrijden wordt altijd veel over balans gesproken. Als je goed in balans zit val je minder snel van je paard en kun je beter de bewegingen volgen. Maar heb jij je lichaam wel in balans? Kun jij je hoofd recht boven je lichaam balanceren? En je wervels op elkaar laten schommelen in een rechte lijn? Belangrijk om rechtop te kunnen zitten of de juiste beenhulpen te kunnen geven. Niet alleen je paard maar ook jij moet je lichaam constant in een goede balans brengen.

We oefenen op een balansbal om je lichaam te leren voelen en te gaan afstemmen. Het gaat dus niet om kunstjes doen op een bal maar het ontwikkelen van je ruitergevoel. Je gaat ontspannen je balans ontwikkelen. Je ervaart de verschillende houdingen en leert dit langer vol te houden zodat je dit ook kunt toepassen in het rijden.

Datum en kosten 

 

Dinsdag- of donderdagavond, datum nader te bepalen in overleg met jou.
Deze ruitergevoel training bestaat uit 4 trainingen van 1 uur.
Je kunt deze training met 3 personen doen.

De kosten zijn dan 125,- per persoon.

Je mag je eigen balansbal meenemen. Heb je die niet? Dan kun je die via ons bestellen.
Dit kun je aangeven in het aanmeldformulier.