Bel
menu
Gezond blijven en fitness onder begeleiding

Gezond blijven en fitness onder begeleiding

Leeuwarden


Sneller buiten adem, sneller vermoeid, vaker pijntjes, stijfheid of toename van gewicht? Bewegen is dan een plezierige oplossing die vaak ook nog als vrijetijdsbesteding kan worden ingezet.

Direct aanmelden

Onze trainingsprogramma’s kunnen er voor zorgen dat je fit en gezond blijft, voor jong en oud, sporters en niet-sporters, werkgevers en werknemers, voor mensen met klachten aan spieren, botten, gewrichten, of juist niet.

Gezondheid en beweging


Om gezond te blijven moeten wij dagelijks bewegen. Ook draagt bewegen bij tot optimaal herstel na ziekte of blessures. Het is daarom goed om geregeld aan sport te doen. Maar dan wel op een verantwoorde manier, onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Zo verbeter je jouw conditie en verklein je de kans op blessures.

Onze praktijk biedt beweeg- en trainingsprogramma’s aan waarbij individuele begeleiding voorop staat. Ook voor jou. Momenteel bieden wij programma’s aan voor COPD en Diabetes type 2.

Jij bepaalt samen met de fysiotherapeut welk programma het best bij je past. Uitgangspunt daarbij zijn jouw wensen en lichamelijke mogelijkheden.
Je traint op gespecialiseerde apparatuur in groepen van maximaal 8 personen. Je bent van harte welkom.

Conditietraining


De conditietraining is een training voor iedereen, bedoeld om op een verantwoorde manier de conditie te verbeteren of te onderhouden.
Je traint onder andere op gespecialiseerde apparatuur (cardiofitness-apparatuur) die de hartslag registreert en bewaakt.
Inbegrepen bij deze training is een conditietest.

Preventietraining


De preventietraining is een training voor het onderhouden of verhogen van de belastbaarheid van het hele lichaam.
Doelgericht bewegen kan gewrichtsklachten, botontkalking, hart- en vaatziekten, suikerziekte of longfunctiestoornissen voorkomen, of terugdringen.
De training kan tot op hoge leeftijd worden gevolgd.
Een aantal verzekeraars geven een gedeeltelijke vergoeding voor deze trainingen.

Revalidatietraining


De revalidatietraining sluit aan op de fysiotherapeutische behandeling.
Ben je juist hersteld van een blessure dan brengt deze training jou terug op je oude conditieniveau. De revalidatietraining kan zo gebruikt worden als voorbereiding op de conditietraining en/of preventietraining.

Sporten onder begeleiding (vh Medische Fitness)

Gericht sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten. Vaak heeft het een doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogt op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat jouw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en je conditie op peil blijft.
Voordat je intensief begint te trainen heb je een gesprek met een fysiotherapeut. Je leert elkaar kennen, bepaalt trainingsdoelen en de fysiotherapeut maakt een inschatting van jouw huidige lichamelijk functioneren.

Het voordeel van de apparatuur uit deze categorie in vergelijking tot normale fitness apparaten is dat het vaak wat nauwkeuriger en toegankelijker is.

Meteen aanmelden?

Neem contact met ons op!

Heb je vragen?

Je kunt eenvoudig contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.