Bel
menu
Leefstijl

Leefstijl

De gerichte en concrete begeleiding van de leefstijladviseurs van Fitaal is voor veel mensen de sleutel naar succes als het gaat om structurele verandering in leefstijl. Wij bieden binnen ons bedrijf zowel Fitness onder begeleiding als leefstijlbegeleiding aan.

Afspraak maken

Voor wie is leefstijdbegeleiding?

Leefstijlbegeleiding is bedoeld voor mensen die;

 • een of meer verbeterdoelen hebben in leefstijl
 • gemotiveerd zijn om gedrag te gaan veranderen
 • in de leefstijlverandering graag wat houvast en hulp willen hebben

Onze leefstijladviseurs werken volgens een beproefde methode. Samen met jou zullen de doelen worden opgesteld. Door coachende gesprekken, tips, adviezen en opdrachten zorgen we voor een structurele verbetering van je leefstijl.

Leefstijladvies

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je fit voelt, voldoende energie hebt en je goed voelt in je eigen lichaam. Heb je al meerdere pogingen gedaan om af te vallen, maar lukt het je steeds maar niet om gezonder te eten, omdat je de verleiding niet kunt weerstaan? Leefstijladvies kan jou hierbij helpen.

Leefstijladvies is dé stap naar een gezonde(re) leefstijl. Je krijgt persoonlijk advies over voeding en beweging, wat ervoor zorgt dat je de juiste balans tussen gezond eten en genieten vindt. Zo leer je bewuste keuzes maken voor je voeding en krijg je gezonde en eenvoudige, maar vooral lekkere recepten mee naar huis.

Wanneer leefstijladvies?

Leefstijladvies heeft verschillende doelen. Je komt in aanmerking voor leefstijladvies als één van de onderstaande doelen op jou van toepassing is.

  • Ik wil een gezonde(re) leefstijl creëren
  • Ik wil afvallen
  • Ik wil advies over mijn voeding
  • Ik wil meer bewegen

Werkwijze

Intake (50-60 Min.)

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek brengen we verschillende aspecten in kaart, zoals je huidige leefpatroon, je wensen en verwachtingen, je persoonlijke doel, de ervaring die je al hebt en mogelijke klachten. Aan de hand hiervan wordt een passend advies gemaakt. Daarnaast worden er realistische en haalbare doelen gesteld, die jou helpen naar jouw gezonde(re) leefstijl. De kosten voor de intake zijn 70 euro, deze kosten kunnen (deels) worden vergoed door je verzekeraar.

Vervolgconsult (30 min.)

Na de intake en je eerste stappen naar een gezonde(re) leefstijl vindt er een vervolgconsult plaats. Tijdens dit consult bekijken we wat de voortang is, hoe je de eerste weken hebt ervaren en hoe het is gegaan. In afstemming met jou wordt bepaald wat de vervolgstappen zullen zijn. De kosten voor dit consult zijn 35 euro, deze kosten kunnen (deels) worden vergoed door je verzekeraar.

Vergoeding & Verwijzing

Leefstijladvies wordt uitgevoerd door onze leefstijladviseur en gewichtsconsulente welke is aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Afhankelijk van je zorgverzekeraar wordt de begeleiding van een BGN-gewichtsconsulent (deels) vergoed. Kijk in de voorwaarden van je zorgverzekering of je hiervoor in aanmerking komt. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoedt krijgt. Voor leefstijladvies heb je geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig. De therapie is vrij toegankelijk.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.