Bel
menu
Leefstijladvies

Leefstijladvies

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je fit voelt, voldoende energie hebt en je goed voelt in je eigen lichaam. Heb je al meerdere pogingen gedaan om af te vallen, maar lukt het je steeds maar niet om gezonder te eten, omdat je de verleiding niet kunt weerstaan? Leefstijladvies kan jou hierbij helpen.

Leefstijladvies is dé stap naar een gezonde(re) leefstijl. Je krijgt persoonlijk advies over voeding en beweging, wat ervoor zorgt dat je de juiste balans tussen gezond eten en genieten vindt. Zo leer je bewuste keuzes maken voor je voeding en krijg je gezonde en eenvoudige, maar vooral lekkere recepten mee naar huis.

Afspraak maken

Voor wie is leefstijlbegeleiding?

 

Leefstijlbegeleiding is bedoeld voor mensen die;

 • een of meer verbeterdoelen hebben in leefstijl
 • gemotiveerd zijn om gedrag te gaan veranderen
 • in de leefstijlverandering graag wat houvast en hulp willen hebben

Onze leefstijladviseurs werken volgens een beproefde methode. Samen met jou zullen de doelen worden opgesteld. Door coachende gesprekken, tips, adviezen en opdrachten zorgen we voor een structurele verbetering van je leefstijl.

Wanneer leefstijladvies?

 

Leefstijladvies heeft verschillende doelen. Je komt in aanmerking voor leefstijladvies als één van de onderstaande doelen op jou van toepassing is.

  • Ik wil een gezonde(re) leefstijl creëren
  • Ik wil lekker in mijn vel zitten
  • Ik wil mij fitter voelen
  • Ik wil afvallen
  • Ik wil meer energie
  • Ik wil advies over mijn voeding
  • Ik wil meer bewegen

 

Werkwijze

 

Intake (50-60 Min.)

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek brengen we verschillende aspecten in kaart, zoals je huidige leefpatroon, je wensen en verwachtingen, je persoonlijke doel, de ervaring die je al hebt en mogelijke klachten. Aan de hand hiervan wordt een passend advies gemaakt. Daarnaast worden er realistische en haalbare doelen gesteld, die jou helpen naar jouw gezonde(re) leefstijl. De kosten voor de intake zijn 70 euro en dienen per pin betaald te worden na de afspraak.

Vervolgconsult (30 min.)

Na de intake en je eerste stappen naar een gezonde(re) leefstijl vindt er een vervolgconsult plaats. Tijdens dit consult bekijken we wat de voortang is, hoe je de eerste weken hebt ervaren en hoe het is gegaan. In afstemming met jou wordt bepaald wat de vervolgstappen zullen zijn. De kosten voor dit consult zijn 35 euro en dienen per pin betaald te worden na de afspraak.

Vergoeding en verwijzing leefstijl begeleiding?

 

De leefstijlbegeleiding van Fitaal Heerenveen wordt uitgevoerd door één van onze HBO geschoolde leefstijl coaches. Om de coaching en begeleiding te ontvangen heb je geen verwijzing nodig van de huisarts.

Via onderstaande gegevens kun je een afspraak inplannen.
Heb je een vraag? Neem gerust contact op, wij helpen je graag.

De kosten voor de begeleiding valt buiten de vergoeding van de zorgverzekering. In veel gevallen wil en kan je werkgever (een deel van) de begeleiding vergoeden. Bijvoorbeeld vanuit je aanvullende opleidingsbudget, via de arbeid interventies van TIGRA Heerenveen of de secundaire arbeidsvoorwaarden.
TIGRA voor vitale werknemers – Heerenveen is onderdeel van een landelijk netwerk en zit op de locatie It Hege Stik 1, Heerenveen 

Lees ook ons blog> Waar start je als je graag iets met leefstijl wilt?

 

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.