Bel
menu
Kana virtual reality

Kana virtual reality

Fitaal heeft Virtual Reality (VR) coaches! Er wordt een Virtual Reality-game ingezet bij mensen die veel met stress te maken hebben. Fitaal is een samenwerking gestart met Kana om een VR-game in te zetten als onderdeel van psychosomatische fysiotherapie en interventies op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim. 

Afspraak maken

Virtual reality bij stress?

 

Psychische en lichamelijke klachten zijn veelal stress gerelateerd. Stress vermijden of ontlopen is doorgaans niet mogelijk. Aanleren van een positieve mindset wel.

Wat gebeurd er bij VR?

 

Je gaat met onze speciale VR-bril op een game spelen, in deze speciaal ontwikkelde game ga je met je eigen stresssysteem aan de slag. De game zorgt ervoor dat je een positieve stress-mindset ontwikkelt en beter wordt in de omgang met stress. Sommige levels haal je door heel kalm te blijven en bij andere levels moet je juist heel gestrest en gefocust zijn. In het dagelijks leven zijn er namelijk ook zowel situaties die vragen om ontspanning als situaties waarin een stress en focus gewenst zijn. Stress is niet alleen maar slecht voor je! In plaats van het verminderen van stressvolle situaties, leert men in 4 sessies van een uur om het stresssysteem op een goede manier te gebruiken om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

Het spel:

Op avontuur door verschillende werelden ga je diverse opdrachten uitvoeren middels je stress-systeem. Sommige poorten kan je openen door te ontspannen, andere juist weer door je eigen focus-level op te voeren. Zo moet je ook zwermen bijen zien te kalmeren of middels focus/stress ervoor te zorgen dat je niet geprikt wordt door hoornaars. Of slingeren aan lianen om naar de overkant te komen met behulp van het juiste stresslevel.

Het stresslevel wordt gemeten via een sensor die inzage geeft in de hartslagvariabiliteit en ademhaling. Je leert via de game en de ondersteuning van onze coaches de mechanismen in jouw eigen lichaam te vinden, onderzoeken en toepassen. Wat werkt om jezelf te stressen of te kalmeren, dit is voor iedereen verschillend.

Dus wil jij meer controle over je stresslevel? Of wil je meer informatie over deze Virtual Reality game? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.