Bel
menu
Reducept virtual reality

Reducept virtual reality

De Reducept Methode traint de hersenen anders met pijn om te gaan. Hiervoor gebruiken we wetenschappelijke inzichten over digitale behandeling, pijneducatie en psychologie. Door deze onderdelen slim te combineren heeft Reducept een unieke methode ontwikkeld.

Afspraak maken

Wat is chronische pijn?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam op een mogelijk gevaarlijke situatie. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden bestaan. Bij chronische pijn is er meestal geen één op één relatie meer met het oorspronkelijke letsel. Je brein laat je echter nog steeds pijn ervaren. Hoe je denkt, voelt en wat je doet is van invloed op de pijnbeleving en dat geeft ook steeds nieuwe informatie aan ons brein. Hoe dit proces verloopt en de redenen daarvoor verschillen per situatie. Het is dus heel belangrijk om inzicht te krijgen in de manier waarop je hiermee omgaat.

Hoe kan Reducept je helpen?

Door het gebruik van Reducept krijgt je inzicht in de werking van het zenuwstelsel en leert je hoe je jou denkpatronen, gevoelens en je gedrag kunt aanpassen en daardoor de chronische pijn kunt verminderen.

Wij helpen je Reducept te gebruiken waarna je ook thuis kunt oefenen met het programma op jou smartphone. Vervolgens leer je om jouw ervaringen met Reducept te vertalen naar het dagelijkse leven waardoor je chronische pijn kan verminderen.

Reducept is een onderdeel van onze fysiotherapiebehandeling en wordt daardoor vergoed onder dezelfde voorwaarden als fysiotherapie.

 

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.