Bel
menu
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen en genezen van houding- en bewegingsklachten.
Wij ondersteunen mensen die beter willen bewegen met onze expertise, zodat zij optimaal kunnen functioneren.
 

Fitaal heeft een groot team aan fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben, zodat je met jouw klacht de beste behandeling en revalidatie kunt krijgen. Ben je benieuwd op welke locaties wij desbetreffende behandelmethodes aanbieden? Bekijk de fysiotherapeutische diensten per regio:

De fysiotherapeuten van Fitaal werken nauw met elkaar samen en geven jou naast een professionele behandeling ook voorlichting, advies en begeleiding om herhaling van jouw klachten te voorkomen.

Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak bij een fysio bij jou in de buurt. Dit kan met of zonder verwijzing.

Afspraak maken

Specialisaties

Balans- en stabiliteitstraining

Wist je dat jouw lichaam wordt aangestuurd door signaaltjes vanuit je brein? En dat pijn- en bewegingsklachten ook kunnen komen door verkeerde signalen vanuit het brein. De bewegingspatronen die vanuit jouw brein naar het lichaam gestuurd worden zijn dan verstoord. Wanneer spieren te veel of te weinig werken ontstaat er disbalans, slapte, verkramping en/of pijn. Onze balans en stabiliteit experts leren jou dan weer correct bewegen zonder onnodige pijn!

Lees meer
Bedrijfsfysiotherapie (TIGRA)

 TIGRA Heerenveen is onderdeel van het landelijke netwerk TIGRA

Lees meer
Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is gericht op mannen, vrouwen en kinderen met problemen in de lage rug, buik, bekken en bekkenbodem. Denk hierbij aan klachten zoals; Incontinentie, Bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, Pijn bij het vrijen, Bekkenpijn, Rugpijn, Verzakkingsklachten.

Onze specialisten maken deel uit van het Bekkenbodem Zorgcentrum. Hierdoor hebben wij naast onze multidisciplinaire werkwijze een nauwe samenwerking met externe bekkenfysiotherapeuten en o.a. specialisten, verloskundigen en kinderartsen. 

Lees meer
BPPD (draaiduizeligheid)

Word je vaak duizelig bij veranderingen van de stand van je hoofd? Bijvoorbeeld bij het omdraaien in je bed, overeind komen vanuit lig, voorover bukken, omkijken of omhoog kijken. Dan is de kans groot dat je een vorm van draaiduizeligheid hebt, dit noemen we ook wel BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid).

Lees meer
Claudicatio intermittens

Heb je pijn in je benen bij het lopen, rennen of traplopen? Gaat deze kramp na een korte pauze over, maar zodra je weer beweegt komt de pijn weer terug? Dit zijn symptomen van Claudicatio Intermittens, ook wel bekend als etalagebenen. Speciale looptherapie kan je helpen de pijn en klachten te verminderen!

Lees meer
COPD

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een chronisch obstructieve longziekte (vernauwing van de luchtwegen) en omvat de aandoeningen chronische bronchitis en emfyseem. Als gevolg van deze aandoening gaat de algemene conditie van de patiënt achteruit.

Lees meer
Fysiotherapie aan huis

Ben je niet in de gelegenheid om naar één van onze locaties te komen? Dan komen we naar jou!

Lees meer
Geriatrie / Ouderenzorg

Oud worden dat willen we allemaal, maar door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam niet altijd vanzelfsprekend.
Er kunnen gebreken en beperkingen ontstaan in beweeglijkheid, kracht en evenwicht.

Lees meer
Kaakfysiotherapie

Pijn in je kaken, rondom je oor of vaak hoofdpijn. Klachten die kunnen ontstaan omdat je kaken niet goed functioneren. Een gespecialiseerde kaakfysiotherapeut (orofaciaal fysiotherapeut) helpt je van je klachten af.

Lees meer
Kinderfysiotherapie

Kinderen leren spelenderwijs door te bewegen en te spelen. Ze ontwikkelen hun zintuigen en motoriek terwijl ze nog volop aan het groeien zijn. Voor het ene kind is dit makkelijker dan voor de ander. Kinderfysiotherapie helpt kinderen bij de ontwikkeling van hun motoriek en zintuiglijke ontwikkeling.

Lees meer
Manuele therapie

Heb je pijn of kun je één of meerdere gewrichten moeilijk bewegen? Dan kan een manuele fysiotherapeut je helpen. Een manueel therapeut is ervoor opgeleid om jouw gewrichten te manipuleren of te mobiliseren. Dit wordt ook wel vaak “kraken” genoemd. Hierdoor krijg je meer bewegingsruimte en neemt de pijn af waardoor je vaak weer beter kunt functioneren.

Lees meer
Oedeemfysiotherapie

Heb je last van vochtophopingen in je lichaam? Dan kan dit (lymf)oedeem zijn. Oedeem komt vaak voor bij kanker, bloedvatproblemen, littekens, na bestraling, chemotherapie, een operatie of ongeval. De oedeemfysiotherapeut helpt dit vocht af te voeren en de pijn te verminderen.

Lees meer
Oncologische fysiotherapie

Is er bij jou kanker geconstateerd? Dan kan de specialist van Fitaal je helpen bij je lichamelijke klachten. Dit zijn bijvoorbeeld klachten die tijdens of na een operatie, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie of immunotherapie komen. De ziekte en de medische behandeling is lichamelijk en psychisch een zware belasting. Fysiotherapie kan je daar lichamelijk en geestelijk bij helpen.

Lees meer
Psychosomatische fysiotherapie

Heb je klachten die onverklaarbaar zijn? Dan kunnen onze psychosomatische fysiotherapeuten je wellicht helpen. Zij zijn gespecialiseerd in onverklaarbare pijn, vermoeidheid, stress- en spanningsklachten. Het is een behandelvorm die zich richt op het evenwicht tussen lichaam en geest.

Lees meer
Schouderfysiotherapie

Klachten in de schouder komen vaak voor. Je kan pijn hebben in het schouder, maar de pijn kan ook uitstralen naar armen en nek. Je voelt dit bijvoorbeeld bij het optillen van de arm, het aantrekken van bijvoorbeeld een jas of wanneer je slaapt. Een schouderklacht is vaak langdurend en speelt daardoor een grote rol in ons dagelijks functioneren, werk en sport.

Lees meer
Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeuten van Fitaal hebben naast de basisopleiding fysiotherapie zich middels een meerjarige master gespecialiseerd richting sport. Deze kennis is op wetenschap gebaseerd waardoor de behandeling zo optimaal mogelijk gegeven kan worden. Er wordt in overleg met de patiënt een plan gemaakt aan de hand van de nieuwste literatuur. Verder kijkt de sportfysiotherapeut wat nog wel mogelijk is en zorgt bijvoorbeeld voor een vervangende training. Op deze manier brengen we de (top)sporters zo snel mogelijk weer terug op niveau. Naast het behandelen van de sportblessures houden we ons ook bezig met preventie, het maken van bewegingsanalyses en hebben we nauw contact met trainers en onze partners.

Lees meer

Behandelingen

Biodex

Met de Biodex test meten wij je spierkracht en spiervermoeidheid tijdens je revalidatie. De Biodex is één van ’s werelds beste meters om spierfunctie te testen op verschillende gewrichten.

De meting wordt direct via een computer zichtbaar en opgeslagen. Direct na de test heb je al de uitslag. De fysiotherapeut van Fitaal neemt deze uitslag mee in het behandelplan.

Wat zijn de functies van de Biodex?

  • het krachtsverschil tussen links en rechts meten
  • een meting vooraf aan de operatie kan vergeleken worden met een meting na de operatie
  • de uitslag vergelijken met een 0- meting
  • de uitslag vergelijken met wetenschappelijke literatuur
Lees meer
Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Last van een dof, tintelend of pijnlijk gevoel in duim-, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger? Dit kunnen tekenen van Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) zijn. Met de behandelingen van onze Phystrac-tractie apparaat kunnen wij je bij Fitaal van deze klachten afhelpen! Vaak wordt en operatie geadviseerd maar bij ons blijkt dat bij 80% van de gevallen een operatie niet meer nodig is.

Lees meer
Dry Needling

Dry Needling is een effectieve en snelle manier om pijnklachten in spieren te verminderen. Heb je al langere tijd last van een bepaalde spier? Dan kan Dry Needling wellicht de oplossing zijn.

Lees meer
Echografie

Bij een moeilijk te beoordelen blessure of om de voortgang van het herstel van je blessure meetbaar te maken gebruiken wij Echografie. Dit is geschikt voor alle fysieke klachten aan het bewegingsapparaat. Hiermee kunnen we kijken naar afwijkingen aan spieren, pezen, banden en gewrichten.

Lees meer
EPTE

Heb je een ontsteking in de pees of is deze overbelast? Dan kan EPTE-therapie de oplossing zijn! Dit is de nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor pees klachten in Nederland! In Zuid-Europa heeft EPTE zich al bewezen en heeft het veel goede resultaten opgeleverd.

Lees meer
Flywheeltraining

Oftewel (vliegwieltraining) is een bewezen effectieve vorm van krachttraining van pezen voor het boven- en onderlichaam. Het verschil met andere fitnessapparaten is dat er bij deze vorm van training voortdurend een constante weerstand op je spieren is over het gehele bewegingstraject. Hierdoor is de training effectiever en is er een snellere opbouw van spieren. Flywheeltraining wordt vaak toegepast bij peesblessures en sportblessures waarbij veel spieromvang en spierkracht is afgenomen.

Lees meer
Functionele Ortonomie en Integratie (FOI)

Bij Fitaal zijn er fysiotherapeuten gespecialiseerd in FOI. Dit staat voor Functionele Orthonomie en Integratie. Bij FOI gaan we ervan uit dat het lichaam als een eenheid functioneert en dat alle gewrichten in het lichaam met elkaar in verbinding staan. Als een gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit compensatoir altijd invloed op andere gewrichten. Deze compensatiemechanismen kunnen in het hele lichaam voorkomen, maar vrijwel altijd volgens een vastgelegd patroon. Daarom zijn deze mechanismen eenvoudig te herkennen. Bij het lichamelijk onderzoek onderzoek brengt de fysiotherapeut de samenhang van de verschillende structuren (gewrichten, spieren) en symptomen (pijn, bewegingsbeperking, spierspanning) in kaart om op basis hiervan de keuze voor de behandeling te bepalen.

Lees meer
Medical Taping

Dit is een manier van tapen, waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische (kleuren) tape. De tape ondersteunt het gewricht, de spier of pees zodanig dat de bewegingsvrijheid niet wordt beperkt. Medical taping kan bijdragen aan vermindering van pijn, stijfheid en zwelling. Het voordeel van de tape is dat het lichaam continue wordt aangesproken of wordt ondersteund. Dit heeft een positieve invloed op het herstelproces.

De elastische tape kan door middel van verschillende technieken worden aangebracht op de huid. De techniek bepaalt de werking van de tape. De tape kan ongeveer vijf dagen blijven zitten en levert verder geen beperking op voor het dagelijkse leven, zoals bijvoorbeeld douchen, sporten, sauna.

Lees meer
Redcord Therapie

Heb je al lange tijd pijnklachten, spieren die niet of niet goed werken of last van verstoorde bewegingspatronen? Dan is de kans groot dat je lichaam dit ergens anders gaat compenseren. Dit betekent dat er grote spiergroepen overbelast kunnen raken omdat ze door de compensatie extra belast worden. Je lichaam komt dan eigenlijk in een vicieuze cirkel van pijn. Redcord therapie is hierbij een zeer effectieve oplossing die deze vicieuze cirkel doorbreekt!

Lees meer
Shockwave

Heb je last van een ontsteking, peesblessure of schouderklachten? Dan kunnen we de genezing hiervan versnellen met Shockwave therapie. Shockwave therapie stimuleert de genezende eigenschappen van ons lichaam door schokgolf impulsen. Hierdoor is het een zeer effectieve behandelmethode in combinatie met andere fysiotherapie.

Lees meer
Valpreventie

Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben.

Zelfverzekerder door valpreventie training.
Zo lang mogelijk zelfstandig blijven; dat is de wens van veel ouderen. Door valpreventie is het mogelijk om het risico op vallen in en om het huis drastisch te verminderen. Zo kun je een hoop narigheid voorkomen en zo lang mogelijk zelfredzaam blijven.

Lees meer

Revalidatie

Corona / COVID-19

Ben je besmet geweest met het Coronavirus maar wil het herstel maar niet vlotten en/of ben je herstellende van ziekenhuis of Intensive Care opname (IC)? Bij Fitaal Fysiotherapie kan je revalideren en door een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten behandeld worden.

Lees meer
Hartrevalidatie

Bij hartklachten is (het onderhouden van) de lichamelijke conditie heel belangrijk. Zijn er hartklachten, of ben je herstellende van een hartinfarct of heb je last van hartfalen dan kan je naast het traject bij de medisch specialist in het ziekenhuis, ook bij Fitaal gericht komen trainen. Fitaal heeft fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van hartklachten.

Lees meer
Knierevalidatie

Klachten bij het buigen of strekken van de knie, bij traplopen, tijdens of na wandelen, fietsen of sporten zijn veel voorkomend. De pijn kan rondom de gehele knie voorkomen (aan de voorkant rondom de knieschijf, aan de binnen- buitenzijde knie en ook in de knieholte). Fitaal biedt knierevalidatie aan waarbij patiënten met knieklachten worden behandeld. 

Lees meer
Operatie (Revalideren na operatie)

Je bent onlangs geopereerd maar hebt nog moeite in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Je bent snel moe, hebt nog weinig kracht en het is allemaal nog wat stijf. De gespecialiseerde revalidatietherapeuten van Fitaal helpen je na de operatie om zo snel mogelijk weer de oude te zijn!

Lees meer
Schouderrevalidatie

Patiënten die net geopereerd zijn aan de schouder kunnen daarna voor het revalideren terecht bij de gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten van Fitaal. De behandeling van de schouder zal gedaan worden volgens de vaste revalidatieprotocollen. Deze protocollen zijn opgesteld binnen de schoudernetwerken in samenwerking met de orthopeden volgens de meest recente onderzoeken en ontwikkelingen.

Lees meer
Sportblessure (Revalideren na sportblessure)

Al sinds jaar en dag is sport bij ons een rode draad geweest. Daar waar mensen sporten zijn ook blessures. Fitaal hecht veel waarde aan preventie van blessures door gerichte advisering, voorlichting en ondersteunende training. We doen dit voor veel sportverenigingen in de regio, maar ook individuele sporters kunnen bij ons terecht voor advies over het voorkomen van blessures. Mocht er wel een blessure zijn ontstaan, dan staan onze specialisten klaar om u in uw revalidatie effectief en kundig te begeleiden

Lees meer
Veldrevalidatie

De veldrevalidatie van Fitaal is een uniek onderdeel van de revalidatie voor sporters die na hun knieblessure graag weer op wedstrijdniveau willen presteren. De veldrevalidatie vindt buiten plaats op het veld, in het zand en op de atletiekbaan.

Lees meer
Zwembadrevalidatie

Een mooie toegevoegde waarde tijdens de revalidatie van een blessure of operatie.

Door het drijvende vermogen van het water kan er worden geoefend met minder lichaamsgewicht. Zo kan iemand in het water bijvoorbeeld al wandelen, terwijl hij of zij normaal gesproken nog met krukken loopt. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de weerstand van het water.

Lees meer

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.