Bel
menu
Achillespeesklachten

Achillespeesklachten

Pijn aan de achterkant van je voet of enkel of aan de onderkant van je kuit? Of ervaar je juist stijfheid op één van die plaatsen? Dan bestaat er een kans dat je een achillespeesblessure hebt opgelopen. De fysiotherapeut kan je hierin goed adviseren en verder helpen in het dagelijks leven. 

Afspraak maken

Wat zijn achillespeesklachten?

 

De achillespees loopt vanuit de kuitspieren naar de hak en verbindt op deze manier de voet met het onderbeen. Blessures aan de achillespees zijn vaak hardnekkig en hebben de juiste zorg en aandacht nodig. 

De kenmerken van achillespeesklachten zijn:

  • Pijn of stijfheid aan de achterkant van de voet/hiel, die kan doorstralen naar de kuit en voet
  • Verdikte en mogelijk rode en warme achillespees
  • Klachten beginnen bij activiteiten als wandelen, traplopen en hardlopen
  • In een latere fase worden de klachten ook in rust gevoeld

Oorzaak

 

Vaak gaat het bij achillespeesklachten om een overbelasting, dat betekent dat je meer doet dan de voet aan kan. Ook kunnen stress en schoeisel een rol spelen. Klachten aan de achillespees gaan meestal niet vanzelf over. Door de juiste belasting in combinatie met de juiste behandeling kunnen de klachten worden verholpen.

Behandeling

 

De behandeling van deze klachten is afhankelijk van de oorzaak. Bij Fitaal zal er eerst een intake en onderzoek plaats vinden om tot een gericht behandelplan te komen. Hierin kan, indien de therapeut dit nodig acht, gebruik gemaakt worden van echografie. Voorbeelden van behandelingen zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.