Bel
menu
Flywheeltraining

Flywheeltraining

Oftewel (vliegwieltraining) is een bewezen effectieve vorm van krachttraining van pezen voor het boven- en onderlichaam. Het verschil met andere fitnessapparaten is dat er bij deze vorm van training voortdurend een constante weerstand op je spieren is over het gehele bewegingstraject. Hierdoor is de training effectiever en is er een snellere opbouw van spieren. Flywheeltraining wordt vaak toegepast bij peesblessures en sportblessures waarbij veel spieromvang en spierkracht is afgenomen.

Afspraak maken

Behandeling

 

Bij Fitaal Drachten kan je terecht voor flywheeltraining. Deze behandelvorm wordt meestal gecombineerd met andere therapievormen. De snelheid van de uitgevoerde oefening bepaalt de zwaarte, dit in tegenstelling tot de reguliere fitnessapparaten waarbij het gewicht de zwaarte van de oefening bepaalt.

Onderstaand filmpje geeft een indruk van flywheeltraining.

Vergoeding & Verwijzing

 

De Flywheeltraining valt binnen fysiotherapie en daarvoor gelden de reguliere regels voor vergoeding. Vraag bij je zorgverzekeraar na hoeveel vergoeding je voor fysiotherapie ontvangt.  Er is geen verwijzing van de huisarts nodig voor Flywheeltraining.

Voor meer informatie over flywheeltraining dan verwijzen wij je naar deze website.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.