Bel
menu
Biodex

Biodex

Met de Biodex test meten wij je spierkracht en spiervermoeidheid tijdens je revalidatie. De Biodex is één van ’s werelds beste meters om spierfunctie te testen op verschillende gewrichten.

De meting wordt direct via een computer zichtbaar en opgeslagen. Direct na de test heb je al de uitslag. De fysiotherapeut van Fitaal neemt deze uitslag mee in het behandelplan.

Wat zijn de functies van de Biodex?

  • Het krachtsverschil tussen links en rechts meten
  • Een meting vooraf aan de operatie kan vergeleken worden met een meting na de operatie
  • De uitslag vergelijken met een 0- meting
  • De uitslag vergelijken met wetenschappelijke literatuur

 

Afspraak maken

Wanneer een Biodex Test?

 

Tijdens jouw kruisband revalidatie geeft de Biodex ons inzicht in de vooruitgang. Wij doen meerdere metingen tijdens je revalidatieproces om een goed beeld te krijgen van het herstel. In de meeste gevallen doen we dit al een keer voor de operatie. Vervolgens ongeveer 3 maanden na de operatie en na 6 maanden revalidatie. Met de uitslagen van deze metingen in de verschillende fasen kunnen wij je behandeltraject optimaliseren. De uitslag geeft aan of je een fase verder kunt in het revalidatietraject.

Wist je dat je bij Fitaal altijd een Biodex test kan laten uitvoeren, ook als je onder behandeling bent bij een andere fysiotherapie praktijk. Vraag er eens naar bij je huidige therapeut en laat deze contact met ons opnemen om de voorwaarden te bespreken.

Samen zorgen voor beweging!

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.