Bel
menu
Schouderklachten

Schouderklachten

Klachten in de schouder komen vaak voor. Je kunt pijn hebben in je schouder, maar de pijn kan ook uitstralen naar je armen en nek. Je voelt dit bijvoorbeeld bij het optillen van de arm, het aantrekken van je jas of wanneer je ligt op je schouder.

Afspraak maken

Wat zijn schouderklachten?

 

Schouderklachten komen vaak voor. Bij schouderklachten wordt er vaak pijn ervaren rondom het schoudergewricht, kan er sprake zijn van uitstralende pijn in de arm en/of nek en kan er een bewegingsbeperking van de arm zijn. Daarnaast zijn het liggen op de schouder en pijn bij het bewegen van de arm ook veelvoorkomende symptomen. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende schouderklachten verder uitgewerkt: 

Behandeling

 

De gespecialiseerde schouderfysiotherapeut zal na de intake de juiste behandeling samenstellen op basis van jouw klachten. Bij Fitaal kan er aanvullend een echo gemaakt worden om te kijken hoe de schouder er van binnen uit ziet. De therapie die toegepast wordt is afhankelijk van de oorzaak en de type klacht. 

Van de patiënten met schouderaandoeningen die bij de orthopeed komen wordt ongeveer 70%  conservatief (vaak fysiotherapeutisch) behandeld. 

De volgende behandelmethodes kunnen toegepast worden om je klachten te verminderen:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.