Bel
menu
Shockwave (ESWT)

Shockwave (ESWT)

Heb je last van een ontsteking, peesblessure of schouderklachten? Dan kunnen we de genezing hiervan versnellen met Shockwave therapie. Shockwave therapie stimuleert de genezende eigenschappen van ons lichaam door schokgolf impulsen. Hierdoor is het een zeer effectieve behandelmethode in combinatie met andere fysiotherapie.

Afspraak maken

Wat is shockwave therapie?

 

Shockwave therapie kan worden ingezet bij verschillende klachten aan het bewegingsapparaat. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat shockwave effectief is bij o.a. peesklachten en calcificaties.
Bij Fitaal wordt deze vorm van fysiotherapie veelvuldig toegepast bij: 

Behandeling

 

Eerst gaan we samen met jou je klacht onderzoeken en testen we waar je pijn hebt. Eventueel kan dit met echografie nader onderzocht worden. Als duidelijk is waar jouw pijnzone zit kiezen we de vorm van shockwave die het meest geschikt is. 

Na het aanbrengen van (contact)gel op de huid in de pijnzone wordt er met het behandelpistool ronddraaiende bewegingen over de pijnzone gemaakt. Meestal is de behandeling pijnloos, maar iedere cliënt ervaart dit weer anders. Succesvolle resultaten worden al bereikt na enkele behandelsessies.

Voordelen van Shockwave therapie

 

  • Direct na de behandeling is er vermindering van de pijn en kun je beter bewegen.
  • Het stimuleert het genezingsproces van ons lichaam.
  • Medicatie of chirurgie is vaak niet meer nodig.
  • De behandeling is meestal pijnloos.
  • In een paar behandelingen is er al resultaat.

Vergoeding & Verwijzing

 

Shockwave therapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van je aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie. Je hebt voor shockwave therapie als onderdeel van het behandelplan geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.