Bel
menu
Operatie (Revalideren na operatie)

Operatie (Revalideren na operatie)

Je bent onlangs geopereerd maar hebt nog moeite in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Je bent snel moe, hebt nog weinig kracht en het is allemaal nog wat stijf. De gespecialiseerde revalidatietherapeuten van Fitaal helpen je na de operatie om zo snel mogelijk weer de oude te zijn!

Afspraak maken

Wat is Revalidatietraining? 

 

Onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut werk je aan je herstel. Afhankelijk van je operatie wordt er een behandelplan opgesteld. Soms bestaat de revalidatie eerst uit een aantal behandelingen. Bijna altijd ga je in onze eigen oefenzaal aan de slag met oefeningen om je lichaam weer goed te gaan belasten. Deze oefeningen zijn erop gericht dat jij je dagelijkse activiteiten weer goed kunt uitvoeren. Tijdens de trainingen werk je aan je balans, coördinatie, spierkracht en conditie. Deze oefeningen worden speciaal op jou afgestemd.

Wanneer kom je in aanmerking voor Revalidatietraining?

 

Ben je geopereerd aan een botbreuk, hernia, blessure of heb je een nieuwe heup/knie gekregen? Dan heeft de specialist in het ziekenhuis je waarschijnlijk ook geadviseerd om naar een fysiotherapeut te gaan. Een professionele begeleiding tijdens je herstel is namelijk erg belangrijk. Bij Fitaal hebben we gespecialiseerde revalidatietherapeuten die jou helpen om zo snel mogelijk weer je dagelijkse bezigheden te kunnen doen.

  • Operatie rug

Ben je geopereerd aan je rug? Dan is de kans groot dat je stabiliteit in je rug nog niet helemaal weer terug is. Het is belangrijk dat je op de goede manier je rug weer gaat belasten. De specialisten van Fitaal kunnen je daarin begeleiden. Door de revalidatietrainingen kun jij zo snel mogelijk weer je werk, sport, hobby’s en andere dagelijkse activiteiten doen.

  • Operatie knie of heup

Krijg je binnenkort een nieuwe heup of knie? Dan adviseren we om vooraf al te beginnen met trainingen in onze oefenzaal. Het herstel na de operatie gaat sneller en beter als je voor de operatie fit bent. Fit het ziekenhuis in, betekent ook weer fit het ziekenhuis uit (Better in - Better out)!

Ben je al geopereerd aan je knie of heup? Fitaal heeft specialisten op het gebied van revalidatie na een knie- of heupoperatie. Meestal begin je hierbij met een korte periode van fysiotherapie behandelingen aan huis. Daarna kun je in de oefenzaal aan de slag om de belastbaarheid van je heup of knie te verbeteren.

  • Operatie schouder

Heb je een operatie aan je schouder gehad? Wij hebben ervaren specialisten voor schouderrevalidatie. Met een speciaal voor jou opgesteld behandelprogramma helpen we je om je schouder zo snel mogelijk weer goed te kunnen gebruiken.

Vergoeding & Verwijzing

 

Revalidatie na een operatie valt onder chronische zorg. Dit betekent dat je in de meeste gevallen recht hebt op 1 jaar fysiotherapie. De eerste 20 behandelingen kunnen uit je aanvullende zorgverzekering worden vergoed. Daarna worden de kosten uit je hoofdverzekering gehaald. Wel wordt eerst je eigen risico aangesproken, mits dit niet al op gemaakt is aan andere zorg. Heb je geen aanvullend pakket, dan komen de kosten voor eigen rekening. Voor revalidatietraining na een operatie heb je wel een verwijsbrief van je arts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.