Bel
menu

Fysiotherapie Leeuwarden


Je bent van harte welkom op één van onze fysio praktijken in Leeuwarden e.o. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Fysiotherapie

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Bij Fitaal Leeuwarden (vh. Kalkdijk fysio en manuele therapie) bieden we verschillende soorten fysiotherapie, specialisaties en behandelingen aan.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De bekkenfysiotherapeut behandelt zowel mannen als vrouwen, maar ook kinderen, met problemen in de lage rug, de buik, het bekken en de bekkenbodem.

Ga naar Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum voor meer informatie.

Neem contact op

Tel: 058 - 299 1379
Mail: leeuwarden@fitaal.nl

Online afspraak plannen

Fysiotherapie van Fitaal Leeuwarden

Heb je een blessure, aandoening of klacht? En ben je op zoek naar een fysio in Leeuwarden? Bij Fitaal Leeuwarden kun je terecht voor verschillende soorten fysiotherapie, zoals specialisaties, behandelingen en revalidatie. Hieronder lichten wij een aantal uit.

  • Geriatriefysiotherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Bekkenfysiotherapie
  • Herstelzorg na Covid-19
  • Manuele Therapie
  • Valpreventie
  • Dry Needling
  • Virtual Reality bij chronische pijn
Geriatriefysiotherapie

Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Lees meer
Geriatriefysiotherapie
Psychosomatische fysiotherapie

Voor sommige lichamelijke klachten kan geen medische diagnose gesteld worden. Dan wordt al snel gedacht aan een psychisch probleem. Toch zijn er lichamelijke symptomen. Veel mensen vinden dit verwarrend. Ze gaan van arts naar arts om antwoord te krijgen op hun vragen. Vaak zonder bevredigend resultaat. In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

Lees meer
Psychosomatische fysiotherapie
Bekkenfysiotherapie

Klachten in het bekken is een ruim begrip en kan voorkomen bij mannen, vrouwen en kinderen. Heb je pijn in je buik, liezen, benen, onderrug of geslachtsdelen? Of last van urineverlies, blaasontstekingen en obstipatie? Dit zijn klachten die vaak voorkomen bij problemen in het bekken. De bekkenfysiotherapeut van Fitaal kan je helpen bij deze klachten.

Lees meer
Bekkenfysiotherapie
Herstelzorg na Covid-19

Ook al ben je officieel genezen van COVID-19, dan betekent het nog niet dat je klaar bent met herstellen van de ziekte. Misschien ben je nog benauwd of vermoeid, heb je veel aan kracht ingeleverd of krijg je je conditie niet weer op peil? Als je deze situatie herkent, kunnen onze gespecialiseerde longfysiotherapeuten je helpen.

Lees meer
Herstelzorg na Covid-19
Manuele Therapie

Heb je pijn of kun je één of meerdere gewrichten moeilijk bewegen? Dan kan een manuele fysiotherapeut je helpen. Een manueel therapeut is ervoor opgeleid om jouw gewrichten te manipuleren of te mobiliseren. Dit wordt ook wel vaak “kraken” genoemd. Hierdoor krijg je meer bewegingsruimte en neemt de pijn af waardoor je vaak weer beter kunt functioneren.

Lees meer
Manuele Therapie
Valpreventie

Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben.

Lees meer
Valpreventie
Dry Needling

Dry needling is een behandeltechniek waarbij met een zeer dunne naald in de aangedane spier wordt geprikt. Het is uiterst effectief voor behandeling van triggerpoint’, oftewel ‘spierknopen’ en kan al na een enkele behandeling flinke vermindering van klachten geven.

Lees meer
Dry Needling
Virtual Reality bij chronische pijn

Bij Fitaal kun je terecht voor Virtual Reality (VR) training voor de behandeling van chronische pijn. Deze training, ontwikkeld door Reducept, is eigenlijk een vorm van pijneducatie. Met behulp van een VR-bril bevind je je in een driedimensionale omgeving waarbij te is zien hoe pijn in het lichaam werkt en hoe je zelf je pijn kunt beïnvloeden.

Onze hersenen genereren pijn als ze – via het zenuwstelsel – door krijgen dat ons lichaam in gevaar is. Pijn kan een sterke emotionele (en subjectieve) ervaring zijn en door het beïnvloeden van cognitieve, emotionele en gedragsmatige processen verandert de pijnervaring. Uit onderzoek is gebleken dat d.m.v. dit soort trainingen, waarbij deze processen beïnvloed worden, pijn sterk kan verminderen.

Lees meer
Virtual Reality bij chronische pijn

 

Onze fysio locaties in de regio Leeuwarden

Birdaarderstraatweg (Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum)

Birdaarderstraatweg 70 | 9101 DC Dokkum

Coopmansstraat

Coopmansstraat 2 | 8921 ST Leeuwarden

De Ruyterweg (Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum)

De Ruyterweg 54 | 8921 KL Leeuwarden

Tijsmaweg

Tijsmaweg 4 | 8924 JP Leeuwarden

Bekijk alle locaties van Fitaal

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.