Bel
menu
Jumpers knee

Jumpers knee

Een jumpers knee geeft pijnklachten aan de voorzijde van de knie. Het wordt ook wel een springersknie of patella tendinopathie genoemd. Vaak ontstaan deze klachten bij sporters die veelvuldig springen zoals basketballers en volleyballers, maar ook bij andere sporters kan dit voorkomen.

Afspraak maken

Wat is een jumpers knee?

 

De jumpers knee wordt ook wel springersknie of patella tendinopathie genoemd. Het gaat hierbij om overbelasting van de kniepees (patellapees). Vaak ontstaan deze klachten bij sporters die veelvuldig springen zoals basketballers en volleyballers, maar ook bij andere sporters kan dit voorkomen.

De jumpers knee geeft pijn aan de voorzijde van de knie. Dit is de plek waar de kniepees aanhecht. Ook kan iemand stijfheid ervaren aan de knie. De jumpers knee verloopt in verschillende stadia. In het begin heeft iemand alleen last na het sporten, maar naar verloop van tijd worden deze klachten steeds erger. Dit verloop is ook bekend bij andere peesklachten.

Oorzaak

 

Er is sprake van een disbalans tussen datgene wat de kniepees aan kan en de daadwerkelijke belasting. Overbelasting kan zowel fysiek als mentaal zijn. Door de disbalans ontstaat er een verminderde kwaliteit van de pees waardoor klachten ontstaan.

Behandeling

 

Om tot een goede diagnose te komen zal een uitvoerig onderzoek worden uitgevoerd. Eventueel wordt er een echo van de kniepees gemaakt, om te beoordelen in welke mate de kniepees geïrriteerd is.

De behandeling van een jumpers knee bij Fitaal kan bestaan uit:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.