Bel
menu
Fitkids

Fitkids

Het beweegprogramma Fitkids is opgezet door Stichting Fitkids. Onder professionele begeleiding kunnen kinderen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Daarbij is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken.

Voor wie is Fitkids?

 

Fitkids is bedoeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar met chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Heeft jouw kind moeite met het vinden van aansluiting bij reguliere sport of gymnastiek op school? Bij Fitaal wordt er onder begeleiding getraind, waarbij ieder kind zijn eigen trainingsprogramma krijgt.

Mini Fitkids

 

Speciaal voor de wat jongere kinderen is er naast het normale Fitkids programma ook een Mini Fitkids groep. Dit programma is speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar die moeite hebben met hun motoriek.

Het programma:

 

Fitkids start altijd na een verwijzing van een arts of specialist. Na de verwijzing neemt de kinderfysiotherapeut een intake af. De intake bestaat uit meerder testen op het gebied van motoriek, kracht en conditie. Het Fitkids programma duurt maximaal een jaar. Het doel is doorstromen naar een reguliere sport. Fitkids is iedere woensdag- en vrijdagmiddag.

Vergoeding & Verwijzing

 

De vergoeding voor het beweegprogramma Fitkids is afhankelijk van de zorgverzekering waarbij je bent aangesloten. Over het algemeen wordt er een jaar Fitkids vergoed. Voor deelname aan het beweegprogramma Fitkids is altijd een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.