Bel
menu
Echografie

Echografie

Bij een moeilijk te beoordelen blessure of om de voortgang van het herstel van je blessure meetbaar te maken gebruiken wij Echografie. Dit is geschikt voor alle fysieke klachten aan het bewegingsapparaat. Hiermee kunnen we kijken naar afwijkingen aan spieren, pezen, banden en gewrichten.

Afspraak maken

Wat is echografie?

 

Met Echografie kunnen we je klachten nog beter onderzoeken. De echo geeft een goed beeld van de blessure of afwijking aan spieren, pezen, banden of gewrichten. Echografie werkt door geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en harde structuren reflecteren. Deze geluidsgolven kun je niet horen. De signalen worden door een speciaal computersysteem omgezet naar videobeelden. Deze beelden kun je rechtstreeks zien op de monitor. Deze beelden kunnen we opslaan of afdrukken.

Echografie gebruiken we meestal naast het lichamelijk onderzoek dat wij doen. Met name bij blessures die we niet goed kunnen beoordelen is Echografie een goede uitkomst. Daarnaast is het erg waardevol dat we het herstel of de voortgang de blessure hiermee meetbaar kunnen maken.

Wanneer Echografie?

 

Echografie wordt als ondersteuning gebruikt bij:

  • Spierscheuren, littekenweefsel, spier kalkneerslag
  • Gescheurde pezen, peesontstekingen, pees kalkneerslag
  • Botbreuken, losse botfragmenten, botkalkaanzettingen
  • Gescheurde kapsels, kapsel ontstekingen
  • Slijmbeursontstekingen
  • Gescheurde gewrichtsbanden, verstuikte gewrichtsbanden
  • Carpaal tunnel syndroom
  • Cystes/ganglion
  • Zwelling/vocht/bloeduitstortingen

Behandeling

 

Echografie wordt ingezet tijdens het onderzoek naar je klachten en ter ondersteuning van de behandeling. Hiermee kunnen we de voortgang van je herstel goed in kaart brengen. Dit betekent dat we snel actie kunnen ondernemen als er plotselinge veranderingen zijn in het herstelproces. Hierdoor kunnen we nog efficiënter behandelen en gaat je herstel nog sneller!

Het is ook mogelijk om bij ons een second opinion te doen middels een echografisch onderzoek.

Vergoeding & Verwijzing

 

Echografie wordt volledig vergoed als je verzekerd bent voor fysiotherapie. Raadpleeg hiervoor je polis of zorgverzekeraar. Een verwijzing van een arts of specialist is niet nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.