Bel
menu
Sportblessure (Revalidatie na sportblessure)

Sportblessure (Revalidatie na sportblessure)

Al sinds jaar en dag is sport bij ons een rode draad geweest. Daar waar mensen sporten zijn ook blessures. Fitaal hecht veel waarde aan preventie van blessures door gerichte advisering, voorlichting en ondersteunende training. We doen dit voor veel sportverenigingen in de regio, maar ook individuele sporters kunnen bij ons terecht voor advies over het voorkomen van blessures. Mocht er wel een blessure zijn ontstaan, dan staan onze specialisten klaar om u in uw revalidatie effectief en kundig te begeleiden

Afspraak maken

Wanneer naar de fysiotherapeut?

 

Sporten is gezond, maar kan soms leiden tot vervelende sportblessures. Die wil je natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Het voorkomen en behandelen van (sport)blessures is één van onze kerntaken. We brengen geblesseerde (top)sporters met onze doelgerichte revalidatieprogramma’s zo snel mogelijk terug naar hun oorspronkelijke prestatieniveau. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut van Fitaal ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

  • Na een spierverrekking of een spierscheuring
  • Bij pijn in gewrichten of spieren tijdens het sporten
  • Na verzwikking of kneuzing van gewrichten
  • Bij onduidelijke klachten aan spieren en/of gewrichten tijdens of na het sporten

Behandeling

 

De behandeling van sportblessures is een traject op maat. Afhankelijk van de aard van de blessure wordt er met de fysiotherapeut een behandeltraject gemaakt. In dit traject staat de behandeling in het teken van het verbeteren van jouw klachten. We bereiden cliënten daarbij zo optimaal mogelijk voor op de sport die weer beoefend zal gaan worden. Afhankelijk van het behandeltraject dat samen met de fysiotherapeut is uitgestippeld zal er 2 tot 3 keer per week worden gewerkt aan het herstel.

In het laatste deel van de revalidatie zal er zo sportspecifiek mogelijk worden getraind.
Bij Fitaal werken we nauw samen met Sportgeneeskunde Friesland en Ziekenhuizen uit de regio.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.