Bel
menu
Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Bij hartklachten is (het onderhouden van) de lichamelijke conditie heel belangrijk. Zijn er hartklachten, of ben je herstellende van een hartinfarct of heb je last van hartfalen dan kan je naast het traject bij de medisch specialist in het ziekenhuis, ook bij Fitaal gericht komen trainen. Fitaal heeft fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van hartklachten.

Afspraak maken

Behandeling

 

De behandeling bestaat uit actieve oefentherapie. Dit wordt meestal in groepsverband gegeven waarbij een individueel trainingsschema op maat wordt gemaakt. Het doel hiervan is de algehele conditie en kracht te verbeteren en/of te onderhouden. Daarnaast leren wij jou om je grenzen opnieuw te kennen en verleggen.

Vergoeding & Verwijzing

 

Er zijn twee types revalidatie afhankelijk van het type kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.

Post Operatieve revalidatie

Na een operatie heb je recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. Deze 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar worden vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullend pakket is voor fysiotherapie. De hartrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.

Conservatieve revalidatie

Als er geen operatie heeft plaatsgevonden kan er gebruik worden gemaakt van het aanvullend pakket fysiotherapie. Heb je geen aanvullend pakket, dan komen de kosten voor eigen rekening. Er is voor deelname geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.