Bel
menu
Meniscusklachten

Meniscusklachten

Heb je pijnklachten in en rondom de knie? Meniscusklachten kunnen ontstaan door een acuut moment, maar ook na langdurige overbelasting. 

Afspraak maken

Wat zijn meniscusklachten?

 

De meniscus is een schijf van kraakbeen en is gelegen in de knie. Er is een binnen (mediale) en een buiten (laterale) meniscus. De functie van de meniscus is het opvangen van krachten en daarmee beschermt de meniscus ook het kraakbeen van de knie. Daarnaast zorgt de meniscus ervoor dat de knie soepel kan bewegen en draagt het bij aan de stabiliteit van de knie.

Wanneer er een scheurtje ontstaat in de meniscus geeft dit pijn in en rondom de knie. Daarnaast kan de knie dik worden en gaan verkleuren. Ook kunnen er slotverschijnselen optreden waardoor de knie niet meer soepel bewogen kan worden. 

Oorzaak

 

Klachten kunnen ontstaan na een acuut moment (verdraaiing van de knie), maar ook na langdurige overbelasting (degeneratie). Dit laatste komt bijvoorbeeld voor bij beroepen waarbij veelvuldig om te knieën wordt gezeten.

Behandeling

 

De behandeling van deze klachten is afhankelijk van de oorzaak. Er vindt eerst een intake en onderzoek plaats om tot een gericht behandelplan te komen. Een echo maken van de meniscus heeft geen toegevoegde waarde, omdat op een echo de meniscus niet goed beoordeeld kan worden.

Voorbeelden van behandelingen bij Fitaal zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.