Bel
menu
Samenwerkingen

Samenwerkingen

Om jou de beste zorg te kunnen geven werkt Fitaal samen met verschillende specialisten. We hebben een groot aantal partners in verschillende vakgebieden die goede kwaliteit leveren. 

Tevens heeft Fitaal met een aantal sportverenigingen in de regio afspraken gemaakt. Of het nu gaat om het jaarlijks geven van een presentatie over blessurepreventie aan trainers en verzorgers. Of het ondersteunen van sporters in trainingen (hierbij valt te denken aan onder andere kracht- en stabiliteitstraining). Of misschien zelfs een sportspreekuur. Iedere vereniging heeft haar eigen doelstellingen, ambities en budget.

Ben jij benieuwd naar onze samenwerkingen of heb je interesse in een samenwerking met Fitaal neem dan contact met ons op!

Sportverenigingen

Partners

Tjongerschans

Fitaal heeft een goede samenwerking met de specialisten van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Op verschillende vlakken werken we samen. Onder andere met de afdelingen gynaecologie, orthopedie, kindergeneeskunde, neurologie, KNO en cardiologie hebben we goede contacten. We zorgen dat de zorg van jouw klachten goed wordt afgestemd zodat we je goed kunnen begeleiden!

Sportgeneeskunde Friesland

Onze sportfysiotherapeuten zijn aangesloten bij Sportgeneeskunde Friesland in Heerenveen. Bij Sportgeneeskunde Friesland ben je van goede sportmedische zorg verzekerd! Sportgeneeskunde Friesland is erkend door de Federatie van Sportmedische Instellingen waar specifieke kwaliteitseisen gelden.

Hoofdpijn Netwerk Noord

Fitaal is aangesloten bij Hoofdpijn Netwerk Noord, een netwerk van fysiotherapeuten en manueel therapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van hoofdpijnklachten. Het netwerk werkt nauw samen met het hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen en de aangesloten therapeuten uit Groningen, Friesland en Drenthe om kennis en kunde optimaal te houden over verschillende soorten hoofdpijn en de mogelijke behandelvormen.

Fysiogroep Nederland

Fitaal is regio-partner van Fysiogroep Nederland. Met deze samenwerking denken wij hét verschil te maken, voorop te blijven lopen en in te spelen op de veranderingen in de paramedische sector. Samen met FGN willen we hoogwaardige praktijken binden in Friesland en door samenwerking sterker te worden.

Pijnpoli Tjongerschans

Fitaal werkt nauw samen met de Pijnpolikliniek Tjongerschans. Artsen Jan Piet Tabak en Sjouke Schiere behandelen samen met de verpleegkundigen hun cliënten in de kliniek in het Abe Lenstra Stadion. Wij zijn hierbij nauw betrokken.

Parkinsonnet

Fitaal is aangesloten bij ParkinsonNet. Dit is een landelijk netwerk dat bijdraagt aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg. De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme. Door mensen met Parkinson centraal te stellen en de samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren. Faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van Parkinson specialisten.

Netwerk Sportfysiotherapie Friesland

Fitaal is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten in de Sport (NVFS) in de regio Friesland. Onze sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd NVFS-sportfysiotherapeuten. Hierdoor is iedere hulpvraag van sporters bij ons in goede handen.

Centra voor Topsport en Onderwijs (Cto) Heerenveen

Het Ministerie van VWSNOC*NSF en de sportbonden brengen topsportprogramma’s en de beste faciliteiten bij elkaar. In Nederland zijn daarom sinds september 2009 Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) opgericht op vier plaatsen. Waarvan één in Heerenveen. Het unieke aan dit centrum is dat o.a. trainingsfaciliteiten, huisvesting, onderwijs, (para)medische begeleiding en andere specialistische begeleiding dicht bij elkaar zijn. Wij werken nauw samen met het CTO zodat sporters zich kunnen richten op trainen en maximaal presteren.

Ergo Tichtby

Ergotherapie maakt het mensen mogelijk om (opnieuw) dagelijkse activiteiten uit te voeren of deel te nemen aan activiteiten in hun eigen omgeving en in de samenleving. Indien mensen (en hun mantelzorger) door (gezondheids)problemen beperkingen ervaren in de dagelijkse activiteiten die voor hen belangrijk zijn, kan ergotherapie nodig zijn.

Tigra Beheer

De praktijk in Heerenveen is aangesloten bij het landelijk franchisenetwerk TIGRA, voor vitale werknemers. We bieden hierdoor een breed scala aan diensten voor werknemers en werkgevers. Kijk voor meer informatie op de site van TIGRA Beheer

Chronisch Zorgnet

Chronisch ZorgNet is het landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Een aantal fysiotherapeuten van Fitaal Drachten zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Onder het Chronisch Zorgnet vallen verschillende aandoeningen. Fitaal Drachten heeft de volgende expertises in huis:

Friese Coöperatie Fysiotherapie

Samen werkt het beter. Met het samenwerkingsverband van verschillende fysiotherapiepraktijken in Friesland kunnen individuele praktijken zich blijven ontwikkelen. Innovatieve projecten worden uitgevoerd en er wordt gekeken naar een goede spreiding van de dienstverlening over de provincie. Gezamenlijk komt de Friese Coöperatie Fysiotherapie tot betere afspraken met andere zorgaanbieders zoals huisartsen, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties.

Speciaal basisonderwijs it Heechhôf

Fitaal Drachten werkt samen met het Speciaal basisonderwijs it Heechhôf. Onze kinderfysiotherapeuten zijn op school aanwezig om kinderen, indien nodig, te begeleiden in de fijne en motorische ontwikkeling. Spelenderwijs en met leuke oefeningen zullen verschillende aspecten van de fijne en/of motorische ontwikkeling naar voren komen. Indien het nodig mocht zijn kunnen kinderen ook gezien worden op onze locatie Fitaal de Sportlaan.

Netwerk Chronische Pijn

Het Chronische Pijn Netwerk Friesland is in 2021 opgericht om samenwerking, kennisuitwisseling en gelijke vergoeding te stimuleren. Het doel van het netwerk is om in de regio Friesland toe te werken naar gelijke werkwijzen, duidelijke verwijsstromen, scholing en een vergoedingsstructuur die samenwerking tussen specialisten en (para)medici makkelijker maakt. Fitaal Drachten maakt onderdeel uit van dit netwerk.

Het Netwerk Chronische Pijn is een onderdeel van de Friese Coöperatie Fysiotherapie.

Netwerk Longfysiotherapie Friesland

Fitaal Drachten is aangesloten bij het Netwerk Sportfysiotherapie Friesland. Onze sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd NVFS-sportfysiotherapeuten. De sportfysiotherapeut beschikt over specifieke vaardigheden op het gebied van het screenen, diagnosticeren, verlenen van EHBSO, therapeutisch handelen, preventief handelen, professioneel samenwerken en adviseren van sporters op elk niveau. Hierdoor is iedere hulpvraag van sporters bij ons in goede handen.

Schoudernet

Schoudernet Noord wil de zorg rondom schouderpatiënten continue blijven verbeteren. Door het ontwikkelen van hoogwaardige ketenzorg voor patiënten met schouderproblemen in de regio-Noord. Fitaal Drachten heeft zich aangesloten bij het Schoudernet Noord. Binnen Fitaal hebben een aantal fysiotherapeuten zich verder gespecialiseerd in schouderklachten, zij vormen samen het Schouderteam.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.