Bel
menu
Pijn buitenzijde heup

Pijn buitenzijde heup

Pijnklachten aan de buitenzijde van de heup is een veel voorkomende heupklacht. Deze pijnklachten kunnen aanwezig zijn bij lopen en traplopen, ook liggen op de pijnlijke zijde kan erg vervelend zijn. Heb je last van het trochantor pain syndrome? Fitaal kan je hierbij helpen.

Afspraak maken

Wat zijn pijnklachten aan de buitenzijde van de heup?

 

Een verzamelnaam voor pijnklachten aan de buitenzijde van de heup is het trochantor pain syndrome. Het trochantor pain syndrome is een veel voorkomende heupklacht wat ontstaat door een disbalans in de spieren van de heup. Je ervaart pijn aan de buitenzijde van de heup en dit kan uitstralen in de bil en buitenzijde van het bovenbeen.

Symptomen die veel voorkomen bij trochantor pain syndrome zijn:

  • Pijn aan de zijkant van de heup
  • Uitstralende pijn naar de zijkant van het bovenbeen en/of in de bil
  • Niet op de pijnlijke zijde kunnen liggen
  • Meer pijnklachten bij bewegen zoals, lopen en traplopen
  • Pijn bij aanraking van de heup

Oorzaak

 

Het trochantor pain syndrome wordt vaker gezien bij vrouwen tussen de 40-60 jaar. Een minder actieve leefstijl kan er voor zorgen dat de kracht van de bil- en heupspieren afneemt. Hierdoor is het lichaam minder belastbaar en kan het herhaaldelijk uitvoeren van een bepaalde beweging voor pijnklachten aan de buitenzijde van de heup zorgen. Bij fanatieke sporters ontstaat het trochantor pain syndrome als gevolg van overbelasting, het lichaam krijgt te weinig tijd om goed te herstellen van een sportbelasting.

Behandeling

 

Bij de intake zal de fysiotherapeut van Fitaal op basis van de klachten kijken welke behandeling het beste bij je past. Indien nodig kan er een echo gemaakt worden van de heup. Voorbeelden van behandelingen zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.