Bel
menu
Geriatrie / Ouderenzorg

Geriatrie / Ouderenzorg

Oud worden dat willen we allemaal, maar door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam niet altijd vanzelfsprekend.
Er kunnen gebreken en beperkingen ontstaan in beweeglijkheid, kracht en evenwicht. 

Afspraak maken

Wat is geriatrische fysiotherapie?

 

De geriatrie fysiotherapeut van Fitaal is gespecialiseerd in zorg rondom het ouder worden.
Wij zijn er voor mensen met complexe- en meervoudige gezondheidsproblemen en de “kwetsbare ouderen”. Denk bijvoorbeeld aan herstel na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of revalidatie na een gebroken heup. Bij Fitaal hebben wij specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Dit kan bijvoorbeeld door het informeren over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. 

Behandelingen

 

Onze geriatrie fysiotherapeuten bieden uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden zoveel mogelijk rekening met alles wat er in jullie omgeving van belang is. Zo proberen we ervoor te zorgen dat het resultaat van de behandeling blijvend is, ook voor de periode na de behandeling. De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Vooral gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.
Bij pijnklachten wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt.
Maar denk ook aan;

  • Mobiliteitsbeperkingen: moeite met dagelijks bewegen zoals opstaan, gaan zitten, in-en uit bed komen, (trap)lopen, verminderde conditie en/of spierverzwakking na lange immobiliteit.
  • Problemen bij activiteiten in het dagelijkse leven: aan- en uitkleden, wassen, openen van deuren en kranen en huishoudelijke taken.
  • Revalidatie bij neurologische aandoeningen: na een beroerte (CVA), bij dementie, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS) of hersenletsel na een ongeval of andere aandoening.
  • Revalidatie na een heup- of knieoperatie.
  • Behandeling bij slijtage van gewrichten (artrose), reuma en botontkalking (osteoporose).
  • Loopproblemen, balansproblemen en valgevaar.
  • Advisering bij hulpmiddelen en/of aanpassing leefomgeving.
  • Behandeling na opname in het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.