Bel
menu
Subacromiaal Pijn Syndroom

Subacromiaal Pijn Syndroom

SAPS komt veel voor bij mensen met schouderklachten. Het is bij volwassenen één van de meest voorkomende oorzaken van pijn aan de schouder. Eerder sprak met van impingement / inklemmingsklachten. Maar omdat er veel meer oorzaken zijn die deze klachten kunnen veroorzaken spreekt men nu van SAPS.

Afspraak maken

Wat is een Subacromiaal Pijn Syndroom?

 

Pijn in de schouder met uitstraling richting de bovenarm komt vaak voor. Deze pijn kan geprovoceerd worden bij bovenhandse bewegingen, snelle bewegingen, ook een jas aantrekken en liggen op de aangedane schouder kan pijnlijk zijn.

Oorzaak

 

Vaak is SAPS een onderdeel van een onderliggend schouderprobleem. Hierbij moet gedacht worden aan overbelasting, een te strak kapsel, instabiliteit, scapula dyskinesie (een veranderd beweegpatroon van het schouderblad), bicepspeesproblematiek. Ook kan er kalkafzetting zijn in één of meer pezen van de schouder (rotatorcuff). SAPS komt voornamelijk voor bij mensen ouder dan 40 jaar, bovenhandse sporters/werkers en bij mensen die fysiek zwaar werk verrichten.

Behandeling

 

Zoals hierboven staat weergegeven kunnen er meerdere oorzaken zijn bij SAPS. Daarom is een grondige intake en onderzoek nodig om tot een goede diagnose en behandelplan te komen. Bij Fitaal kan er aanvullend een echo gemaakt worden om te kijken hoe de schouder er van binnen uit ziet. Voorbeelden van behandelingen zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.