Bel
menu
Knierevalidatie

Knierevalidatie

Klachten bij het buigen of strekken van de knie, bij traplopen, tijdens of na wandelen, fietsen of sporten zijn veel voorkomend. De pijn kan rondom de gehele knie voorkomen (aan de voorkant rondom de knieschijf, aan de binnen- buitenzijde knie en ook in de knieholte). Fitaal biedt knierevalidatie aan waarbij patiënten met knieklachten worden behandeld. 

Afspraak maken

Behandeling

 

Een aantal fysiotherapeuten bij Fitaal houdt zich bezig met knierevalidatie. Deze fysiotherapeuten hebben veel ervaring en scholing gedaan gericht op de knie.Het meest voorkomende doel is zo snel mogelijke sporthervatting. Naast de een-op-een behandeling en krachttraining in de oefenzaal, kan in de laatste fase van de revalidatie veldtraining worden aangeboden. Ook zonder een sportief doel, kan je natuurlijk  terecht bij Fitaal voor knierevalidatie.

In onderstaande filmpjes laten we je zien hoe de veldrevalidatie er bij Fitaal uit ziet.

Vergoeding & Verwijzing

 

Er zijn twee types revalidatie afhankelijk van het type kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.

Post Operatieve revalidatie

Na een operatie heb je recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. Deze 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar worden vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullend pakket is voor fysiotherapie. De knierevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.

Conservatieve revalidatie

Als er geen operatie heeft plaatsgevonden kan er gebruik worden gemaakt van het aanvullend pakket fysiotherapie. Heb je geen aanvullend pakket, dan komen de kosten voor eigen rekening. Er is voor deelname geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.