Bel
menu
Rugklachten

Rugklachten

Heb je last van je rug? Bijvoorbeeld pijn bij het (op)staan of juist bij het zitten? Voel je spanning of stijfheid in je rug? Rugklachten komen veel voor en de symptomen zijn voor iedereen anders.

Afspraak maken

Wat zijn rugklachten?

 

Rugklachten komen vaak voor en we zien dat deze klachten regelmatig terug kunnen keren. Je kan zelf veel doen aan deze klachten. Rugklachten zitten in de regio van de bovenrug tot en met het bekken en kan uitstralen in het gehele been. De meest voorkomende symptomen zijn pijn en stijfheid wat kan leiden tot een beperking in het bewegen.

Symptomen die veel voorkomen bij rugklachten zijn:

  • Pijn in de onderrug
  • Pijn in de middenrug
  • Pijn in de bovenrug
  • Uitstralende pijn naar nek, schouder, armen, billen, zij en/of benen
  • Spanning in de rugspieren
  • Stijfheid in de rug

Oorzaak

 

De klachten kunnen acuut ontstaan of geleidelijk verergeren. Overbelasting of een slechte houding zouden een oorzaak kunnen zijn (bijvoorbeeld bij sporten of door een verkeerde werkhouding).

Daarnaast zou een val, verstuiking of verrekking tot klachten kunnen leiden. Stress en veroudering (artrose) kunnen ook een rol spelen. Bij vrouwen kan een zwangerschap of bevalling leiden tot rugklachten. Soms is de oorzaak niet direct te vinden of kan er sprake zijn van een combinatie van bovenstaande oorzaken.

Behandeling

 

Afhankelijk van de type rugklachten, wordt de juiste behandelmethode gekozen.  De fysiotherapeut stemt de behandeling af op jouw klachten. Met de juiste behandeling en door bijvoorbeeld oefeningen voor thuis hopen we jou zo snel mogelijk te helpen. Voorbeelden van behandelingen die Fitaal toepast bij rugklachten zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.