Bel
menu
Hielspoorklachten / fascitis plantaris

Hielspoorklachten / fascitis plantaris

Heb je pijnklachten aan de onderzijde van de hak? En ervaart u vaak klachten bij het opstaan uit de stoel of uit bed, wandelen en traplopen? Dan is de kans aanwezig dat u last heeft van een hielspoor. De fysiotherapeuten van Fitaal helpen je hier graag bij.

Afspraak maken

Wat zijn hielspoorklachten?

 

Hielspoor, ook wel fascitis plantaris genoemd, wordt vaak als een kapstok begrip gebruikt. Er wordt hierbij pijn bedoeld die aan de onderzijde van de hak zit. Het verschil tussen een benige hielspoor en een geïrriteerde voetzoolpees (fascitis plantaris) kan de fysiotherapeut bij Fitaal je goed uitleggen. Beide varianten worden vaak als hielspoor benoemd.

Bij dit soort klachten wordt er vaak pijn onder de hiel gevoeld, die soms uitstraalt richting de voetzool. Je hebt vaak klachten bij het opstaan uit de stoel of uit bed (eerste paar passen maken), wandelen en traplopen.

Oorzaak

 

Bij hakklachten gaat het vaak om een overbelasting, dat betekent dat je meer doet dan de voet aan kan. Ook kunnen stress en schoeisel een rol spelen.

Behandeling

 

De behandeling van deze klachten is afhankelijk van de oorzaak. Bij Fitaal zal er eerst een intake en onderzoek plaats vinden om tot een gericht behandelplan te komen. Hierin kan, indien de therapeut dit nodig acht, gebruik gemaakt worden van echografie. Voorbeelden van behandelingen zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.