Bel
menu
Schouderrevalidatie

Schouderrevalidatie

Patiënten die net geopereerd zijn aan de schouder kunnen daarna voor het revalideren terecht bij de gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten van Fitaal. De behandeling van de schouder zal gedaan worden volgens de vaste revalidatieprotocollen. Deze protocollen zijn opgesteld binnen de schoudernetwerken in samenwerking met de orthopeden volgens de meest recente onderzoeken en ontwikkelingen.

Afspraak maken

Waarom schouderrevalidatie?

 

De therapeuten van Fitaal zijn aangesloten bij Schoudernet Noord (SNN). Dit netwerk van manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten en algemeen fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van diagnostiek en revalidatie van schouderaandoeningen. Er is sprake van een intensieve samenwerkingsverband tussen de aangesloten fysiotherapeuten en de orthopeden van de ziekenhuizen Martini Groningen, Tjongerschans Heerenveen en Antonius Sneek. Dit zorgt voor korte lijnen tussen de orthopeed en de fysiotherapeut bij een schouderrevalidatie.

Van de patiënten met schouderaandoeningen die bij de orthopeed komen wordt ongeveer 70% niet geopereerd, maar op een fysiotherapeutische manier behandeld. De behandeling bij Fitaal kan bestaan uit het herwinnen van de beweeglijkheid van de schoudergordel, het op lengte brengen van verkorte structuren, het aanleren van de juiste stand van de schouder(-gordel) en het aanleren om de schouder op de juiste manier te gebruiken en te trainen door middel van actieve oefentherapie. Afhankelijk van het doel van de behandeling, wordt er met de schouder functioneel getraind. Bijvoorbeeld t.a.v. werkgerelateerde taken of sportspecifiek.

Vergoeding & Verwijzing

 

Er zijn twee types revalidatie afhankelijk van het type kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.

Post Operatieve revalidatie

Na een operatie heb je recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. Deze 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar worden vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullend pakket is voor fysiotherapie. Schouderrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.

Conservatieve revalidatie

Als er geen operatie heeft plaatsgevonden kan er gebruik worden gemaakt van het aanvullend pakket fysiotherapie. Heb je geen aanvullend pakket, dan komen de kosten voor eigen rekening. Er is voor deelname geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.