Bel
menu
Redcord Therapie

Redcord Therapie

Heb je al lange tijd pijnklachten, spieren die niet of niet goed werken of last van verstoorde bewegingspatronen? Dan is de kans groot dat je lichaam dit ergens anders gaat compenseren. Dit betekent dat er grote spiergroepen overbelast kunnen raken omdat ze door de compensatie extra belast worden. Je lichaam komt dan eigenlijk in een vicieuze cirkel van pijn. Redcord therapie is hierbij een zeer effectieve oplossing die deze vicieuze cirkel doorbreekt!

Afspraak maken

Wat is Redcord therapie?

 

Tijdens de Redcord trainingen gaan we je spieren trainen, maar ook leren ontspannen terwijl je in instabiele touwen en/of elastieken hangt. Doordat je in instabiele touwen of elastieken hangt kunnen we je spieren weer leren ontspannen, maar ga je ook leren de juiste spieren weer aan te spannen. De verzwakte spieren kunnen activeren en verbeteren in hun coördinatie en aansturing. Jouw overbelaste spieren gaan we weer leren ontspannen. Dit doe je met je eigen lichaamsgewicht en het balancerende systeem in je lichaam. De disbalans in jouw spieren wordt hiermee opgelost waardoor de pijnklachten verdwijnen!

Redcord therapie maakt gebruik van: 

 

  • Je eigen lichaamsgewicht
  • Instabiele koorden en elastieken voor het verbeteren van de coördinatie en aansturing
  • De koorden en elastieken hebben verschillende mogelijkheden en zijn voor iedereen aanpasbaar. Hierdoor kunnen we heel specifiek bepaalde spieren laten aanspannen of ontspannen
  • De zwakke plekken in je lichaam kunnen eenvoudig getraind worden zonder dat het lichaam gaat compenseren
  • De training wordt geleidelijk aan opgebouwd

Redcord therapie heeft bewezen dat het zeer effectief is bij onbegrepen en aanhoudende pijn in nek, rug, bekken en schouder. Vaak is er na de eerste sessie al vermindering van de klachten.

Ook (top)sporters hebben veel baat bij Redcord training. Het is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessure preventie.

Wanneer Redcord therapie?

 

Redcord therapie is geschikt voor:

  • Chronische pijnklachten in bijvoorbeeld nek, rug, bekken en schouder
  • Houdingstraining
  • Verstoorde bewegingspatronen
  • Blessure preventie
  • Specifieke revalidatietraining bij (top) sporters

Behandeling

 

Redcord therapie is pijnvrij! Tijdens de therapie wordt een uitgangshouding gekozen die past bij jouw lichaam en klachten. Daarna worden de koorden en elastieken aangepast om specifieke spieren aan te spreken of juist te laten ontspannen. Hierbij is het belangrijk dat de uitvoering correct is, pijnvrij en zonder compensatie in het lichaam. Zo wordt de zwakste schakel opgenomen in de bewegingsketen en maximaal getraind. Het doel is het verbeteren van de aansturing van het lichaam. Het is geen krachttraining, maar in de sessies kunnen de oefeningen wel zwaarder worden gemaakt.

Redcord geeft steun; de voorwaarde voor normaal bewegen en verder trainen!

Vergoeding & Verwijzing

 

Redcord wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie. Je hebt voor Redcord training als onderdeel van je behandelplan geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.