Bel
menu
Manuele therapie

Manuele therapie

Heb je pijn of kun je één of meerdere gewrichten moeilijk bewegen? Dan kan een manuele fysiotherapeut je helpen. Een manueel therapeut is ervoor opgeleid om jouw gewrichten te manipuleren of te mobiliseren. Dit wordt ook wel vaak “kraken” genoemd. Hierdoor krijg je meer bewegingsruimte en neemt de pijn af waardoor je vaak weer beter kunt functioneren.

Afspraak maken

Wat is Manuele Therapie?

 

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen. De specialisten van Fitaal kunnen ervoor zorgen dat je weer een goede houding en correcte beweging krijgt. Hierbij worden gewrichten gemobiliseerd en gemanipuleerd. Dit geeft soms een knappend geluid. Dit is vaak een vreemd, maar niet pijnlijk gevoel.

Wanneer Manuele Therapie?

 

Klachten waarbij een manuele fysiotherapeut kan helpen zijn:

  • Vaak last van hoofd- en nekpijn en daarbij moeite hebt met het bewegen van je wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, mogelijk met uitstraling naar je benen
  • Hoge rugklachten, mogelijk samen met rib- en borstpijn
  • Duizelig wordt bij het bewegen van je nek
  • Kaakklachten (orofaciaal), mogelijk samen met nekklachten
  • Heupklachten
  • Pijn en stijfheid in je schouder (frozen shoulder)
  • Tenniselleboog

Behandeling

 

Voordat de manueel therapeut begint met de behandeling wordt er een kort onderzoek gedaan. De therapeut begint altijd met een aantal vragen over de klachten. Daarna wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan naar de houding en bewegingen van de gewrichten. Aan de hand hiervan wordt vastgesteld waar de oorzaak van jouw klachten zitten. Samen met jou wordt dan besloten hoe het behandelplan eruit komt te zien.

Wanneer de behandelserie klaar is wordt er een verslag naar je huisarts en/of specialist gestuurd. Als blijkt dat de manueel therapeut niets kan doen aan je klachten kan je worden doorverwezen naar één van onze andere specialisten.

Vergoeding & Verwijzing

 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden manuele therapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Weet je het niet zeker? Bekijk dan je polis of vraag het na bij je zorgverzekeraar. Je kunt zonder verwijzing van een arts of specialist een afspraak maken.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.