Bel
menu
EPTE

EPTE

Heb je een ontsteking in de pees of is deze overbelast? Dan kan EPTE-therapie de oplossing zijn! Dit is de nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor pees klachten in Nederland! In Zuid-Europa heeft EPTE zich al bewezen en heeft het veel goede resultaten opgeleverd.

Afspraak maken

Wat is EPTE-therapie?

 

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een apparaat dat je klacht behandelt door echografie. Op de plek waar de ontsteking of overbelasting zit wordt een dunne naald ingebracht. Deze naald is vergelijkbaar met een acupunctuur naald. Op de plek van de ontsteking of overbelasting geleid deze naald lichte stroom. Hierdoor kunnen we heel precies op de juiste plek je klacht behandelen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH- waarde ontstaat, het de bloedcirculatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. EPTE Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling. Het lichaamseigen herstelvermogen gaat direct aan de slag op de plek waar dat nodig is!

Wanneer EPTE toepassen?

 

EPTE kan helpen bij herstel van:

  • Peesklachten
  • Hielspoor / hielpijn
  • Tenniselleboog of tennisarm
  • Jumpersknee
  • Ontstoken achillespees
  • Ontstoken schouderpees

Behandeling

 

Bij EPTE wordt een dunne naald (bekend van acupunctuur- of dry needling) onder echogeleiding in de pees gebracht. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. Het EPTE apparaat voert daar 1-2 minuten lichte stroom toe. Dit zet een aantal lichamelijke processen in gang, die leiden tot weefselherstel.

Een behandeling is meestal niet pijnlijk en duurt maximaal 10 minuten. Je ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel. Na vier tot zes behandelingen moeten je pijnklachten verminderd zijn. Daarnaast krijg je altijd een speciaal trainingsprogramma om je spieren en pezen weer sterker te maken.

Vergoeding & Verwijzing

 

De EPTE behandeling valt binnen fysiotherapie en daarvoor gelden de reguliere regels voor vergoeding. Vraag bij je zorgverzekeraar na hoeveel vergoeding je voor fysiotherapie ontvangt.  Er is geen verwijzing van de huisarts nodig voor EPTE therapie.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.