Bel
menu
Klachten

Klachten

Heb je een klacht, aandoening of blessure waardoor je minder makkelijk beweegt, dan kun je bij Fitaal terecht voor advies en behandeling. Onze collega's van Fitaal staan klaar om samen jouw klachten zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Fitaal heeft een groot team aan fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben, zodat je met jouw klacht de beste behandeling en revalidatie kunt krijgen. De therapeuten werken nauw met elkaar samen en geven jou naast een professionele behandeling ook begeleiding en advies om herhaling van jouw klachten te voorkomen.

Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak bij een fysio bij jou in de buurt. Dit kan met of zonder verwijzing.

Afspraak maken

Klacht, aandoening of blessure?

We hebben de meest voorkomende klachten voor je op een rij gezet. Staat je klacht er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Artrose

Heb je een stijf en pijnlijk gevoel in de gewrichten? Dit is een typisch symptoom van artrose (ook wel slijtage genoemd). Helaas is artrose niet te genezen, maar Fitaal kan wel helpen met het verlichten van de pijn!

Lees meer
Bekkenklachten

Klachten in het bekken is een ruim begrip en kan voorkomen bij mannen, vrouwen en kinderen. Heb je pijn in je buik, liezen, benen, onderrug of geslachtsdelen? Of vaak last van urineverlies, blaasontstekingen en obstipatie? Dit kunnen klachten zijn die horen bij bekkenproblematiek. De bekkenfysiotherapeut kan je helpen bij deze klachten!

Lees meer
Carpaal Tunnel Syndroom

Last van een dof, tintelend of pijnlijk gevoel in duim-, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger? Dit kunnen tekenen van Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) zijn. Met de behandelingen van onze Phystrac-tractie apparaat kan Fitaal je van deze klachten afhelpen! Vaak wordt en operatie geadviseerd maar bij ons blijkt dat bij 80% van de gevallen een operatie niet meer nodig is.

Lees meer
Chronische pijn

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandelen van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden.

Lees meer
Claudicatio Intermittens / etalage been

Heb je een verkrampend gevoel en/ of pijn in je benen bij het lopen, rennen of traplopen? Gaan deze klachten na een korte pauze over, maar komen de klachten weer terug zodra je weer beweegt? Dan kunnen dit symptomen zijn die horen bij Claudicatio Intermittens, ook wel bekend als etalagebenen. Speciale looptherapie kan je helpen de pijn en klachten te verminderen.

Lees meer
COPD

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een chronisch obstructieve longziekte (vernauwing van de luchtwegen) en omvat de aandoeningen chronische bronchitis en emfyseem. Als gevolg van deze aandoening gaat de algemene conditie van de patiënt achteruit. 

Lees meer
Duizeligheid

Word je vaak duizelig bij veranderingen van de stand van je hoofd? Bijvoorbeeld bij het omdraaien in bed, voorover buigen, omkijken of omhoog kijken. Dan is er kans dat je een vorm van draaiduizeligheid hebt, dit noemen we ook wel BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid).

Lees meer
Hamstringklachten

Pijn in de achterzijde van het bovenbeen of in de knieholte? Een hamstring blessure komt vaak voor bij sporters. ‘De hamstring’ bestaat uit drie spieren aan de achterkant van het bovenbeen. Ook kan de pijn soms ook meer richting de bil zitten.

Lees meer
Heupklachten

Heupklachten kunnen op verschillende plekken worden ervaren, maar meestal zitten ze aan de buitenkant van de heup en kunnen uitstralen naar de bil, lies en het bovenbeen. Fitaal kan je helpen om de klachten te verbeteren!

Lees meer
Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht, 90-95% van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. In sommige gevallen kan de hoofdpijn het dagelijkse leven (behoorlijk) beïnvloeden. De meest voorkomende type hoofdpijn zijn: (spier)spanningshoofdpijn, migraine en in mindere mate cervicogene hoofdpijn. Deze verschillende type hoofdpijnen kunnen ook tegelijkertijd voorkomen.

Lees meer
Hypermobiliteit

Hypermobiliteit heeft vele verschijningsvormen en heeft van persoon tot persoon verschillende betekenis en impact. Hypermobiliteit kan verantwoordelijk zijn voor chronische pijn, niet trainbaar zijn, ademhalingsmoeilijkheden, steeds terugkomende blessures en vermoeidheid.

Lees meer
Knieklachten

Heb je kniepijn? Bijvoorbeeld tijdens het wandelen of traplopen, na het hardlopen, tijdens het voetballen of bij het strekken of buigen van je knie. Dit zijn veelvoorkomende knieklachten. Knieklachten kunnen op vele verschillende locaties voorkomen; in de knieholte, aan de binnen of buitenzijde, boven of onder de knieschijf. Wees alert en loop niet te lang door met de klachten. Fitaal kan je helpen om de klachten te verbeteren!

Lees meer
Liesklachten

De lies is het gebied dan zich bevindt aan de binnenkant van de bovenbenen en het onderste gedeelte van de buik, rondom je schaambeen. In dit gebied ontstaan regelmatig vervelende klachten en blessures.

Lees meer
Nekklachten

Heb je vaak last van een stijve nek, pijn en/of spanning in de nek of ben je beperkt in de bewegingen in je nek? Dan kan fysiotherapie hierbij helpen. 

Lees meer
Reumatische klachten

Reuma is een verzamelnaam voor de meer dan 200 reumatische aandoeningen, waarbij er klachten aan (delen) van het bewegingsapparaat zijn.

Lees meer
Rugklachten

Heb je last van je rug? Bijvoorbeeld pijn bij het (op)staan of juist bij het zitten? Voel je spanning of stijfheid in je rug? Rugklachten komen veel voor en de symptomen zijn voor iedereen anders.

Lees meer
Schouderklachten

Klachten in de schouder komen vaak voor. Je kunt pijn hebben in je schouder, maar de pijn kan ook uitstralen naar je armen en nek. Je voelt dit bijvoorbeeld bij het optillen van de arm, het aantrekken van je jas of wanneer je ligt op je schouder.

Lees meer
Slaapproblemen

Eén op de vijf Nederlanders heeft problemen met slapen. Heb jij ook moeite met in slaap vallen of word je vaak te vroeg en niet uitgerust wakker? En heb je wellicht moeite met concentreren, vergeet je dingen dingen snel, heb je stemmingswisselingen en/of ervaar lichamelijke klachten? Het door Fitaal ontwikkelde slaapprotocol kan je daarbij helpen!

Lees meer
Spierklachten

Spierklachten als gevolg van een verrekking of een scheuring van de spier zijn veel voorkomende sportblessures. Zo'n verrekking of spierscheuring kan overal in het lichaam voorkomen, maar wordt het meest gezien in de benen.

Lees meer
Sportblessures

Sporten is gezond, maar kan soms leiden tot vervelende sportblessures. Deze wil je natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Samen met jou kijken de specialisten van Fitaal welke behandelmethode het beste bij jou en je blessure past.

Lees meer
Tenniselleboog

Last van een pijnlijke elleboog? Vooral pijn aan de buitenkant van de elleboog die uitstraalt naar de (onder)arm, vingers en/of hand? Dit zijn tekenen van een tennisarm (of tenniselleboog).

Lees meer
Voetklachten

Klachten aan de voet komen regelmatig voor. Deze kunnen zeer belemmerend zijn in het dagelijks leven en/of sport. Voorbeelden van voetklachten zijn achillespeesklachten, hielspoor en een verzwikte enkel.

Lees meer
Ziekte van Parkinson

Parkinson is een ziekte die relatief vaak voorkomt bij ouderen maar ook jongere mensen kunnen deze ziekte krijgen. Parkinson heeft veel impact op het dagelijks leven. Bij Fitaal hebben we gespecialiseerde (geriatrie) fysiotherapeuten die kunnen helpen bij het verminderen van de klachten. Ook geven wij oefeningen, tips en advies niet alleen aan de patiënten maar ook aan de omgeving van de patiënten.

Lees meer

Wil je dat je klachten verminderen of worden verholpen?
Fysiotherapie is gericht op het voorkomen, verbeteren en genezen van houding- en bewegingsklachten. Dit gaat om functiestoornissen aan de spieren, banden, gewrichten en pezen.

Met onze locaties in Drachten, Heerenveen en Leeuwarden kunnen wij jou snel helpen om samen met je klachten bezig te gaan. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.