Bel
menu
Zwembadrevalidatie/hydrotherapie

Zwembadrevalidatie/hydrotherapie

Trainen en oefenen in het zwembad

Een mooie toegevoegde waarde tijdens de revalidatie van een blessure of operatie.

Door het drijvende vermogen van het water kan er worden geoefend met minder lichaamsgewicht. Zo kan iemand in het water bijvoorbeeld al wandelen, terwijl hij of zij normaal gesproken nog met krukken loopt. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de weerstand van het water. Bekijk de video om een goede indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is tijdens de zwembadrevalidatie.

Afspraak makenWanneer?

 

De zwembadrevalidatie is bedoeld voor patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld na een operatie of blessure. Zwembadrevalidatie is een toevoeging op de reguliere behandeling/revalidatie en vindt plaats in overleg met de fysiotherapeut.

Vergoeding & Verwijzing

 

De zwembadrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar als je hiervoor verzekerd bent. Heb je geen aanvullende zorgverzekering, dan komen de kosten voor eigen rekening.

Post Operatieve revalidatie
Na een operatie heb je recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. Deze 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar worden vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullend pakket is voor fysiotherapie. De veldrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.

 

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.