Bel
menu

Fysiotherapie in Heerenveen

Fysiotherapie Heerenveen

Fysiotherapie Heerenveen


Je bent van harte welkom op één van onze fysio praktijken in Heerenveen e.o. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Fysiotherapie

Bij Fitaal Heerenveen (vh. TIGRA Fysiotherapie) bieden we verschillende soorten fysiotherapie, specialisaties en behandelingen aan.

Neem contact op

Tel: 0513 - 627 165
Mail: heerenveen@fitaal.nl

Online afspraak maken

Fysiotherapie van Fitaal Heerenveen

Heb je een blessure, aandoening of klacht? En ben je op zoek naar een fysio in Heerenveen? Bij Fitaal Heerenveen kun je terecht voor verschillende soorten fysiotherapie, zoals specialisaties, behandelingen en revalidatie. Hieronder lichten wij een aantal uit.

 • Balans- en stabiliteitstraining
 • Bedrijfsfysiotherapie (TIGRA)
 • Bekkenfysiotherapie
 • Manuele Therapie
 • Sportfysiotherapie
 • Kinderfysiotherapie
 • Liesklachten
 • Peesklachten
 • Schouderrevalidatie
 • BPPD (draaiduizeligheid)
 • Redcord Therapie
 • Psychosomatische fysiotherapie
Balans- en stabiliteitstraining

Wist je dat jouw lichaam wordt aangestuurd door signaaltjes vanuit je brein? En dat pijn- en bewegingsklachten ook kunnen komen door verkeerde signalen vanuit het brein. De bewegingspatronen die vanuit jouw brein naar het lichaam gestuurd worden zijn dan verstoord. Wanneer spieren te veel of te weinig werken ontstaat er disbalans, slapte, verkramping en/of pijn. Onze balans en stabiliteit experts leren jou dan weer correct bewegen zonder onnodige pijn!

Lees meer
Balans- en stabiliteitstraining
Arbeid & Gezondheid

Het team van arbeid en gezondheid (TIGRA) bestaat uit ervaren medewerkers met elk hun eigen expertise. Het praktisch en logisch vertalen van gezondheid en vitaliteit is een van de sterke punten van ons team. Dit maakt de samenwerking laagdrempelig en toegankelijk voor alle medewerkers. Tijdens een inzetbaarheidsgesprek geeft onze adviseur arbeid en gezondheid laagdrempelig adviezen, coaching en begeleiding.

Lees meer
Arbeid & Gezondheid
Bekkenfysiotherapie

Klachten in het bekken is een ruim begrip en kan voorkomen bij mannen, vrouwen en kinderen. Heb je pijn in je buik, liezen, benen, onderrug of geslachtsdelen? Of last van urineverlies, blaasontstekingen en obstipatie? Dit zijn klachten die vaak voorkomen bij problemen in het bekken. De bekkenfysiotherapeut van Fitaal kan je helpen bij deze klachten.

Lees meer
Bekkenfysiotherapie
Manuele Therapie

Heb je pijn of kun je één of meerdere gewrichten moeilijk bewegen? Dan kan een manuele fysiotherapeut je helpen. Een manueel therapeut is ervoor opgeleid om jouw gewrichten te manipuleren of te mobiliseren. Dit wordt ook wel vaak “kraken” genoemd. Hierdoor krijg je meer bewegingsruimte en neemt de pijn af waardoor je vaak weer beter kunt functioneren.

Lees meer
Manuele Therapie
Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeuten van Fitaal hebben naast de basisopleiding fysiotherapie zich middels een meerjarige master gespecialiseerd richting sport. De kennis van onze sportfysiotherapeuten is op wetenschap gebaseerd waardoor de behandeling zo optimaal mogelijk gegeven kan worden. Er wordt in overleg met de patiënt een plan gemaakt aan de hand van de nieuwste literatuur. Verder kijkt de sportfysiotherapeut wat nog wel mogelijk is en zorgt bijvoorbeeld voor een vervangende training. Op deze manier brengen we de (top)sporters zo snel mogelijk weer terug op niveau. Naast het behandelen van de sportblessures houden we ons ook bezig met preventie, het maken van bewegingsanalyses en hebben we nauw contact met de trainers.

Lees meer
Sportfysiotherapie
Kinderfysiotherapie

De ontwikkeling van het kind is voortdurend in beweging. Spelenderwijs ontdekken ze de zintuigen en motoriek terwijl ze nog volop aan het groeien zijn. Voor het ene kind is dit makkelijker dan voor de ander, dit vraagt om een specifieke benadering en kennis. De kinderfysiotherapeuten van Fitaal helpen kinderen van 0 tot 18 jaar bij deze persoonlijke groei, blessures, na operatie of daar waar nodig.

Lees meer
Kinderfysiotherapie
Liesklachten

De lies is het gebied dan zich bevindt aan de binnenkant van de bovenbenen en het onderste gedeelte van de buik, rondom je schaambeen. In dit gebied ontstaan regelmatig vervelende klachten en blessures.

Lees meer
Liesklachten
Peesklachten

Heb je een ontsteking in de pees of is deze overbelast? Dan kan EPTE-therapie de oplossing zijn! Dit is de nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor pees klachten in Nederland! In Zuid-Europa heeft EPTE zich al bewezen en heeft het veel goede resultaten opgeleverd.

Lees meer
Peesklachten
Schouderrevalidatie

Klachten in de schouder komen vaak voor. Je kan pijn hebben in het schouder, maar de pijn kan ook uitstralen naar armen en nek. Je voelt dit bijvoorbeeld bij het optillen van de arm, het aantrekken van bijvoorbeeld een jas of wanneer je slaapt. Een schouderklacht is vaak langdurend en speelt daardoor een grote rol in ons dagelijks functioneren, werk en sport.

 

Lees meer
Schouderrevalidatie
BPPD (draaiduizeligheid)

Word je vaak duizelig bij veranderingen van de stand van je hoofd? Bijvoorbeeld bij het omdraaien in bed, overeind komen vanuit lig, voorover buigen, omkijken of omhoog kijken. Dan is er kans dat je een vorm van draaiduizeligheid hebt, dit noemen we ook wel BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid). 

 

Lees meer
BPPD (draaiduizeligheid)
Redcord Therapie

Heb je al lange tijd pijnklachten, spieren die niet of niet goed werken of last van verstoorde bewegingspatronen? Dan is de kans groot dat je lichaam dit ergens anders gaat compenseren. Dit betekent dat er grote spiergroepen overbelast kunnen raken omdat ze door de compensatie extra belast worden. Je lichaam komt dan eigenlijk in een vicieuze cirkel van pijn. Redcord therapie is hierbij een zeer effectieve oplossing die deze vicieuze cirkel doorbreekt!

 

Lees meer
Redcord Therapie
Psychosomatische fysiotherapie

Heb je klachten die onverklaarbaar zijn? Dan kunnen onze psychosomatische fysiotherapeuten je wellicht helpen. Zij zijn gespecialiseerd in onverklaarbare pijn, vermoeidheid, stress- en spanningsklachten. Het is een behandelvorm die zich richt op het evenwicht tussen lichaam en geest.

 

Lees meer
Psychosomatische fysiotherapie

 

Onze fysio locaties in de regio Heerenveen

It Hege Stik

It Hege Stik 1 | 8445 PZ Heerenveen

Oranjewoud Wonen

Vijverlaan 161 | 8443 GK Heerenveen

Roerdomplaan

Roerdomplaan 1A | 8446 JP Heerenveen

Sportstad Fitness

Abe Lenstra Boulevard 23Q | 8448 JA Heerenveen

Sportstad Sportgeneeskunde

Abe Lenstra Boulevard 23Q | 8448 JA Heerenveen

Bekijk alle locaties van Fitaal

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.