Bel
menu
Liesklachten

Liesklachten

De lies is het gebied dan zich bevindt aan de binnenkant van de bovenbenen en het onderste gedeelte van de buik, rondom je schaambeen. In dit gebied ontstaan regelmatig vervelende klachten en blessures.

Afspraak maken

Wat is een liesklacht?

 

Liesklachten komen vaak voor in sporten waar richtingsveranderingen en/of schieten belangrijk zijn, denk hierbij aan voetbal, handbal, korfbal, volleybal of basketbal. Liesklachten zijn veelvoorkomende sportblessures.

Een liesblessure is vaak hardnekkig en het herstel kan vele maanden duren. Rust houden zorgt er vaak voor dat de klachten minder worden, maar bij belasting komen de klachten vaak direct weer terug. Loop niet te lang door met je klachten en laat je helpen door onze gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten, zodat je snel weer je sport kunt beoefenen!

Veel voorkomende symptomen:

  • Pijn aan de binnenkant van het bovenbeen
  • Pijn in de onderste buikregio
  • Pijn in je scrotum
  • Pijn bij hoesten, niezen of persen in het liesgebied.
  • Pijn neemt toe bij belasting

Oorzaak

 

Liesklachten kunnen acuut of geleidelijk ontstaan. Wanneer de klachten geleidelijk ontstaan is de oorzaak vaak multifactorieel: overbelasting, verminderde kracht, verminderde mobiliteit, verminderde flexibiliteit en/of een verkeerd bewegingspatroon.

Behandeling

 

De (sport)fysiotherapeut zal na de intake de juiste behandeling voor je samenstellen op basis van jouw klachten. De therapie die toegepast wordt is afhankelijk van de oorzaak en de type klacht. Met de juiste fysiotherapie zijn een groot deel van alle liesklachten goed te behandelen, slechts in een aantal gevallen is een andere behandeling noodzakelijk (injectie, operatie). Mocht dit toch nodig zijn, dan zullen wij door onze goede netwerk in staat zijn om jou te verwijzen naar de juiste specialist voor aanvullend onderzoek en/of behandeling.

De volgende behandelmethodes kunnen toegepast worden om je klachten te verminderen:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.