Bel
menu
Valpreventie

Valpreventie

Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben.

Zelfverzekerder door valpreventie training.
Zo lang mogelijk zelfstandig blijven; dat is de wens van veel ouderen. Door valpreventie is het mogelijk om het risico op vallen in en om het huis drastisch te verminderen. Zo kun je een hoop narigheid voorkomen en zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. 

Afspraak maken

De risico’s op vallen 

 

De resultaten liegen er niet om; één op de drie ouderen valt minstens éénmaal per jaar! Sommigen moeten na een val opgenomen worden in een zorgcentrum of ziekenhuis. Bij anderen ontstaat veel angst om opnieuw te vallen. Dit leidt tot onzekerheid bij gewone, dagelijkse bezigheden. Sommige ouderen gaan daarom minder het huis uit en raken sociaal geïsoleerd. Hoe eerder je de gevaren aanpakt, hoe sneller het risico op vallen afneemt. De volgende risico’s verhogen de kans op vallen:

  • Te weinig beweging                                                                                                 
  • Een té lage bloeddruk bij het rechtstaan of bukken
  • Medicijnen (die voor sufheid kunnen zorgen)                             
  • Verminderd gezichtsvermogen
  • Onregelmatigheden in huis (drempels, vloerkleden, trap, etc.)

 

 

De training

 

Tijdens de training valpreventie leer je hoe gemakkelijk het is om een val te voorkomen. Door o.a. voldoende te bewegen, veilige gewoontes aan te leren en aanpassingen in het huis te doen verklein je de kans op vallen aanzienlijk. Echter is soms een val onvermijdelijk. Als je dan toch valt is het het handig om te weten hoe je moet vallen zodat je letsel na een val beperkt. Ook dit leer je in de training valpreventie.

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voeren we praktische oefeningen uit ieder op zijn eigen niveau. Deze oefeningen zijn erop gericht om evenwicht en spierkracht te verbeteren. Onze deskundige therapeuten geven ook tips om hier thuis aan te werken. 

Aanmelden
Wil je meedoen met de valpreventie training? Geef je hier op en vermeld erbij dat het om de valpreventie training gaat. 

Meer informatie
Wil je meer lezen over de oorzaken van en verhoogde risico’s op vallen? Informatie over ouderenzorg en vallen vindt je op www.zorgvoorbeter.nl

 

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.