Bel
menu
Fitkids 6-18 jaar

Fitkids 6-18 jaar

Fitkids is is opgezet door Stichting Fitkids en bedoeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar met chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Heeft jouw kind moeite met het vinden van aansluiting bij reguliere sport of gymnastiek op school? Bij Fitaal wordt er onder begeleiding getraind, waarbij ieder kind zijn eigen trainingsprogramma krijgt.

Afspraak maken

Voor wie is Fitkids?

 

Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, Developmental Coördination Disorder (DCD) of een aangeboren hartafwijking. Bij Fitkids trainen en bewegen de kinderen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. De kinderen ondekken dat bewegen leuk en goed voor ze is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. 

Mini Fitkids

 

Speciaal voor de wat jongere kinderen is er naast het normale Fitkids programma ook een Mini Fitkids groep. Dit programma is speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar die moeite hebben met hun motoriek.

Vergoeding & Verwijzing

 

De vergoeding voor het beweegprogramma Fitkids is afhankelijk van de zorgverzekering waarbij je bent aangesloten. Over het algemeen wordt er een jaar Fitkids vergoed. Voor deelname aan het beweegprogramma Fitkids is altijd een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.