Bel
menu
Reumatische klachten

Reumatische klachten

Reuma is een verzamelnaam voor de meer dan 200 reumatische aandoeningen, waarbij er klachten aan (delen) van het bewegingsapparaat zijn.

Afspraak maken

Wat zijn reumatische klachten?

 

Alle vormen van reuma kenmerken zich door pijn in de spieren, pezen, botten en/of gewrichten. Afhankelijk van de welke vorm reuma iemand heeft, zijn er naast pijn nog andere symptomen:

  • Vermoeidheid
  • Beperkingen in het dagelijks leven
  • Afname kwaliteit van bewegen
  • Wisselend beloop van de klachten
  • Klachten van ontsteking: roodheid, warmte, zwelling
  • Stijfheid in een of meerdere gewrichten
  • Afname kwaliteit gewrichten

Oorzaak

 

De precieze oorzaak is van veel reumatische aandoeningen is nog niet bekend. Vermoedelijk is er sprake van een auto-immuunstoornis, waarbij je afweersysteem ontregeld raakt door een combinatie van factoren (erfelijke aanleg, leefstijl, stress).
Reuma is een aandoening die niet te genezen is. Door op een juiste manier te leren omgaan met reuma kun je controle uitoefenen op de klachten.

Behandeling

 

Fitaal zal stimuleren tot beweging. Door op een juiste manier ontspannen te bewegen binnen je grenzen blijft de spierconditie en je algehele conditie op peil, of kun je deze zelfs verbeteren. Je traint je lichaam en je kunt leren bepaalde activiteiten weer op de pakken. De collega’s van Fitaal kunnen je helpen om op een verantwoorde wijze te bewegen. Daarnaast is het verbeteren van leefstijl een belangrijk aandachtspunt in de behandeling. Denk hierbij aan het eventueel stoppen met roken, verminderen van alchohol en het verminderen van het gewicht.

Meer informatie

 

Voor meer informatie kan je kijken op de website van het ReumaNederland.

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.