Bel
menu
Tenniselleboog

Tenniselleboog

Last van een pijnlijke elleboog? Vooral pijn aan de buitenkant van de elleboog die uitstraalt naar de (onder)arm, vingers en/of hand? Dit zijn tekenen van een tenniselleboog (of tennisarm).

Afspraak maken

Wat is een tenniselleboog?

 

Een tenniselleboog is een veel voorkomende klacht. De pijnklachten zitten vaak aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn kan uitstralen naar de onderarm en pols. De klachten van een tennisarm zorgen voor een beperking in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Iets opendraaien, vastpakken, wringen of het strekken van de elleboog is pijnlijk. Voer je veel bureauwerk uit? Dan is muizen en typen vaak ook pijnlijk.

Veel voorkomende symptomen van een tenniselleboog zijn:

  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog
  • Mogelijke uitstralende pijn naar onderarm, pols en/of hand
  • Krachtverlies van de arm

Oorzaak

 

Een tenniselleboog is een niet bacteriële ontsteking aan één of meerdere pezen in de onderarm. Een tenniselleboog ontstaat vaak geleidelijk, maar kan ook acuut ontstaan.

Een tenniselleboog ontstaat vanuit overbelasting of disbalans. Denk aan het herhaaldelijk verkeerd bewegen van de onderarm, zware krachtinspanningen met de armen en/of handen of een onjuiste (werk)houding, verkeerd ingestelde werkplek. De klachten van een tenniselleboog worden versterkt door (werk)stress, een verminderde conditie of hypermobiliteit.

Behandeling

 

Het behandelen van een tenniselleboog hangt samen met de factoren die de tennisarm veroorzaken. Er vindt daarom altijd eerst een intake en onderzoek plaats om vervolgens tot een gericht, persoonlijke behandelplan te komen om de klachten aan te pakken. Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van echografie. Voorbeelden van behandelmogelijkheden zijn:

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.