Bel
menu
Last van duizeligheid? Bppd behandeling kan helpen!

Last van duizeligheid? Bppd behandeling kan helpen!

Mevrouw G. werd op een ochtend bij het opstaan plotseling erg duizelig en misselijk. Na een bezoek aan de huisarts werd BPPD (benigne paroxysmale positieduizeligheid) vastgesteld. BPPD is een vorm van draaiduizeligheid die ontstaat bij (plotselinge) veranderingen van de stand van het hoofd. De duizeligheid kan bijvoorbeeld opgewekt worden door omdraaien in bed, overeind komen vanuit ligstand, voorover bukken, omkijken of omhoog kijken.

Mevrouw G.: ‘Via een doorverwijzing van de huisarts kwam ik bij Fitaal terecht voor behandelingen van mijn BPPD door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Na de eerste behandeling voelde ik mij heel misselijk en duizelig, maar vooraf was aan mij verteld dat dit zou kunnen gebeuren. Na de tweede behandeling was ik van mijn klachten af. Ik was niet meer misselijk en mijn duizeligheidsklachten waren volledig verdwenen.’

Tijdens de behandeling wordt het hoofd van de patiënt 30 seconden in een bepaalde positie gehouden. Na het uitvoeren van deze zogeheten manoeuvre krijgt de patiënt ‘leefregels’ mee naar huis voor de eerste 48 uur. Veelal zijn de klachten na één of twee behandelingen verholpen.

Herkent u de klachten van mevrouw G. en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hier voor meer informatie.